Állítólag lopta egyik legnagyobb slágerét Taylor Swift

Most bíróság elé kell állnia.
-----

2014-ben tagadhatatlanul Taylor Swift Shake It Offja volt az egyik legnagyobb sláger és azóta is a legnépszerűbb dalai között tartják számon, így egyáltalán nem meglepő, hogy rövidesen jött is egy plágiumvád.

Sean Hall és Nate Butler álltak elő azzal, hogy az énekesnő lekoppintotta az ő egyik daluk szövegét. Ez pedig nem más, mint a 2000-ben megjelnt Playas Gon' Play, amit a 3LW nevezetű lánybandának írtak.

Gyanítjuk, hogy nem sokaknak rémlik ilyen szám vagy banda, úgyhogy megmutatjuk, miről is van szó:

2018-ban aztán egy bíró ejtette az ügyet, mert annyira sablonos és elcsépelt a szöveg, hogy egyszerűen képtelenség, hogy szerzői jogot sértsen. Most azonban mégis úgy tűnik, hogy rövidesen bíróság elé kell állnia Taylornak, mert a peresek fellebbeztek.

A hivatalos dokumentumokban az áll, hogy bár a vádlottak (Taylor, Max Martin, Shellback) meggyőző érveket hoztak fel a plágium ellen, de „számos olyan tényező” van, amely megkérdőjelezi ezeket, így hamarosan kitűzik a tárgyalás időpontját is.

A történteket egyelőre sem az énekesnő, sem az ügyvédje nem kommentálta, de korábban sajtósa azt mondta, hogy csak hasznot akarnak húzni Taylorból. Amire egyébként már volt példa, hiszen egy Jesse Graham nevű zenész is ráállt a Shake It Offra és azt állította, hogy az ő Haters Gonna Hate című dala inspirálta Swiftet, és 42 millió dollárt követelt tőle, amint nyilván nem kapott meg.

Hát, ilyen ez a popszakma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!