Tóth Vera: A legtöbb ember fejében a csinos szó egyet jelent a vékonnyal

Az énekesnőt már kisiskolásként is nagyon sokat bántották.

Tóth Vera énekesnő és Sirokai Diána plus size modell, influenszer életében rendkívül fontos szerepe van a testpozitivitásnak, az önelfogadásnak, az egész életüket végigkíséri ez a két fontos téma. Mindketten hosszú ideje küzdenek a súlyukkal, mára azonban megtanulták magukat elfogadni, már nem akarnak másoknak, csak önmaguknak megfelelni.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

Vera és Diána kiegyensúlyozott élethez vezető útja nem volt mindig egyszerű. A GLAMOUR magazin július-augusztusi számában őszintén beszélgetnek egymással, hogyan küzdöttek meg gyerekként az őket ért bántásokkal, és hogyan tanultak meg kiállni magukért.

„A világ túl nagy nyomást és elvárást tesz a nőkre” – állítja Tóth Vera, hozzátéve, hogy ötven-hatvan évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy a hollywoodi színésznők önsanyargatással, természetellenes módszerekkel kínozták magukat, csupán azért, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. „Most is vannak szakmák, ahol a hímsoviniszta szemlélet a mérvadó. Az elmúlt száz évben ez része az emberek gondolkodásának, de fontos a múltból hozott minták alapján is megvizsgálni a problémát.”

GLAMOUR/ Ajkai Dávid

Az énekesnőt már kisiskolásként is nagyon sokat bántották a külső adottságai miatt, később mégis kerekded vonalai, kisugárzása és a zene iránti őszinte szeretete hozta meg neki a sikert. Pár éve úgy döntött, orvosi segítséget kér, ami elindította a fogyás és az életmódváltás útján. Vera és Diána szerint is fontos, hogy mindenkinek a saját döntése legyen az, ha változtatni szeretne a külsején, ne külső, társadalmi elvárásoknak akarjon megfelelni.

„Hálás vagyok a túlsúlyomnak, mert a hangom mellett ez tett sikeressé” – foglalja össze Vera. „Ha változtatni szeretnék, egyedül nekem van jogom hozzá, hogy ezt a döntést meghozzam, olyan tempóban, ahogy én akarom. Nincs senkinek, még a családodnak sem joga, hogy sürgessen ebben a kérdésben. Amikor a gyomorbypassműtét után leadtam harminc kilót, majd önerőből további húsztól is megszabadultam, megtapasztaltam, hogy milyen, amikor másképp néznek rád a férfiak, és úgy szemlélik a külsődet, mint a húspiacon. Nem volt jó érzés, hiányoztak a plusz kilók, a védőburkom. Ekkor rájöttem, a tökéletes alkatú nők élete sem egyszerű a sok szexista megjegyzés közepette. Ezért nem szabad róluk és senkiről sem ítélkezni.”
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!