Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Schobert Norbinak épp most jutott eszébe Auschwitz az elhízás kapcsán

Furcsa véletlenek ezek.
-----

76 éve szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort, 76 éve szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort - Szombathelyi visszaemlékezések January 27. 14:53 Schobert Norbinak pedig épp most jutott eszébe párhuzamot húzni Auschwitz és az elhízás között, ezzel pedig ismét sikerült magára haragítania temérdek embert.

Néhány napja volt a Pesti TV vendége a fitneszguru. A 444 bukkant rá a beszélgetésre, melynek témája a testszégyenítés, a súlyfóbia és a vékony kiváltságok voltak. A műsorvezető szerint ezek mind viszonylag ismeretlen fogalomnak számítanak Magyarországon.

Instagram/Réka Schobert

Schobert pedig nem teketóriázott, rögtön azzal kezdte, hogy senkit sem teremt kövérnek a jóisten. Majd a következő gondolatmenetét kezdte volna az olyan, szerinte csak állítólagos genetikai betegségekről, melyek az ember hízását okozhatnák, persze ha léteznének. A műsorvezető azonban közbevágott, hogy bizony van ilyen, például a pajzsmirigy, Schobert pedig erre így reagált:

Nem, az se. Igazából ugye a pajzsmirigy is tudja azért szabályozni az anyagcserét meg a vízháztartást, 3-5 kilóért tud felelős lenni. De nekem egy orvos barátom mondta, hogy: »Te láttál a gulágon vagy Auschwitzban elhízottat?«

Ez pedig még a műsorvezető szerint is erős példa, így nem is csoda, hogy ismét óriási felháborodás kíséri kijelentését. A józan paraszti ész és az empátia persze nem egy rossz dolog, de abból a szempontból biztosan nem bánja a megnyilvánulását, hogy megint ott a neve mindenhol. Hiszen ahogy Gábor Zsazsa is mondta, „Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!