Elvitte Ukrajnába Oscar-díját Sean Penn, szerinte ez a győzelem szimbóluma

Ezért a háború végéig ott is hagyja.

Sean Penn Kijevbe látogatott és magával vitte Oscar-díját, amit ott is hagy a háború végéig – számolt be Facebook-oldalán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

A poszt szerint a 62 éves színész már harmadjára látogatott az országba, mióta Oroszország februárban háborút indított Ukrajna ellen.

Facebook/Володимир Зеленський

„Ezúttal különleges volt a találkozásunk. Sean az országunk győzelmébe vetett hit jelképeként magával hozta az Oscar-szobrát, amely Ukrajnában marad a háború végéig” – mondta el Zelenszkij.

Az ukrán elnök átadta az amerikai színésznek a „Szolgálatért” elnevezésű állami érdemrend III. fokozatát, és megköszönte neki „őszinte támogatását és jelentős hozzájárulását Ukrajna népszerűsítéséhez a világban”.

Penn kétszeres Oscar-díjas: az elsőt a 2003-ban bemutatott Titokzatos folyó című filmben nyújtott alakításáért kapta, a másodikat pedig a 2008-as Milk című film főszereplőjeként nyerte el. Az nem derült ki, hogy a két Oscar-díj közül melyiket hagyta az ukrán fővárosban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!