Mick Schumacher a Mercedeshez igazolt

A Forma-1-es pilóta tartalékversenyző lesz a hétszeres világbajnok édesapja egykori csapatánál.
-----

Négy év után távozik Mick Schumacher a Ferrari versenyző akadémiájából – írja a Formula.hu a Scuderia közleményére hivatkozva. Nem kirúgásról van szó, ugyanis a felek a szerződés lejártával közös megegyezéssel nem hosszabbították meg az együttműködést.

Mick Schumacher a Haas F1-nél.
Pixabay

A bejelentést követően kevesebb, mint fél órával a Mercedes is bejelentkezett a közösségi médiában: Mick Schumacher tartalékpilóta státuszban csatlakozik a csapathoz 2023-tól.

A cikk összefoglalója szerint Mick Schumacher 2019 januárjában, első Formula-2-es szezonja előtt csatlakozott a Ferrari versenyzői akadémiájához.

Az F2-t már a Ferrari háttértámogatásával nyerte meg, és ennek a kapocsnak köszönhetően kapott ülést az olaszok motorjával és technikai támogatásával versenyző Haastól még 2021-ben.

Most a 23 éves német versenyző, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia nem csupán a Haast, hanem a Ferrari versenyzői akadémiáját is elhagyja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!