Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A győztes 120 centis és 45 kilogrammos. Vajon mi az?

A cukormázas tortadíszítés kategóriájában 65 ezer nevező közül Vargáné Orbán Anikó nyerte el a Cake Masters Awards díjat.
-----

Anikó, az ÉkesÉdes stúdió vezetője, hobbicukrász, a Royal Icing, vagyis a cukormázas tortadíszítés kategóriájában állhatott a dobogó legfelső fokára.

"A jelölteknek összesen tíz, cukormázzal díszített torta fotóját kellett elküldeniük, egy volt közülük az a monumentális, aprólékosan kidolgozott tortakastély, amelyet a tavalyi nemzetközi Sirha Budapest kiállításra készítettem el - nyilatkozta a Világgazdaságnak a cukrász.
A cukormázas tortadíszítésnek Angliában 150 hagyománya van. Vargáné Orbán Anikó kreativitása kellett a hatalmas sikerhez
Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Az eredetileg agrármérnök végzettséggel rendelkező szakembert itthon ma még elsősorban gyönyörű mézeskalácsairól ismerik. Tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy családanyaként olyan foglalkozást választ, amely mellett otthon nevelheti a gyermekeit. Az évek során felhalmozott tudását szerette volna átadni másoknak is, ezért megnyitotta saját műhelyét, ahol elsősorban a díszítés fortélyait sajátíthatták el az érdeklődők. Mára azonban a mézeskalács-díszítéssel felhagyott, s a cukormázas tortadíszítés területén kamatoztatja kreativitását.

"Amikor elutaztunk a birminghami díjátadó gálára, legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy díjjal jövök haza. Lehetetlennek tartottam, hogy egy magyar nő elhozza az első díjat abból az országból, amely a cukormázas tortadíszítés bölcsőjének számít, ahol minden cukrásziskola kötelező tananyaga ez a technika” – fogalmazott.

A jövőbeli tervekről úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan szeretné fejleszteni a műhelyt új oktatók bevonásával. Ami a tortadíszítést illeti, számos új ötlete van, amely megvalósításra vár.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!