Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A győztes 120 centis és 45 kilogrammos. Vajon mi az?

A cukormázas tortadíszítés kategóriájában 65 ezer nevező közül Vargáné Orbán Anikó nyerte el a Cake Masters Awards díjat.
Hirdetés
Hirdetés

Anikó, az ÉkesÉdes stúdió vezetője, hobbicukrász, a Royal Icing, vagyis a cukormázas tortadíszítés kategóriájában állhatott a dobogó legfelső fokára.

"A jelölteknek összesen tíz, cukormázzal díszített torta fotóját kellett elküldeniük, egy volt közülük az a monumentális, aprólékosan kidolgozott tortakastély, amelyet a tavalyi nemzetközi Sirha Budapest kiállításra készítettem el - nyilatkozta a Világgazdaságnak a cukrász.
A cukormázas tortadíszítésnek Angliában 150 hagyománya van. Vargáné Orbán Anikó kreativitása kellett a hatalmas sikerhez
A cukormázas tortadíszítésnek Angliában 150 hagyománya van. Vargáné Orbán Anikó kreativitása kellett a hatalmas sikerhez
Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Az eredetileg agrármérnök végzettséggel rendelkező szakembert itthon ma még elsősorban gyönyörű mézeskalácsairól ismerik. Tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy családanyaként olyan foglalkozást választ, amely mellett otthon nevelheti a gyermekeit. Az évek során felhalmozott tudását szerette volna átadni másoknak is, ezért megnyitotta saját műhelyét, ahol elsősorban a díszítés fortélyait sajátíthatták el az érdeklődők. Mára azonban a mézeskalács-díszítéssel felhagyott, s a cukormázas tortadíszítés területén kamatoztatja kreativitását.

"Amikor elutaztunk a birminghami díjátadó gálára, legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy díjjal jövök haza. Lehetetlennek tartottam, hogy egy magyar nő elhozza az első díjat abból az országból, amely a cukormázas tortadíszítés bölcsőjének számít, ahol minden cukrásziskola kötelező tananyaga ez a technika” – fogalmazott.

A jövőbeli tervekről úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan szeretné fejleszteni a műhelyt új oktatók bevonásával. Ami a tortadíszítést illeti, számos új ötlete van, amely megvalósításra vár.

Hirdetés
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat@hu
Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés