Hugo (balra) ez idő alatt csak vegán kajákat evett, míg Ross (jobbra) húsban gazdag fogásokat fogyasztott. Ügyeltek rá, hogy a kalóriabevitelük megegyezzen.
A King’s College nyomon követte a két férfi súlyát, koleszterin- és testzsírszintjét is. Úgy gondolták, hogy az azonos genetika miatt pontosabb eredményekre juthatnak.
Hugo 84 kg-mal kezdte a kísérletet, és majdnem 2 kilót fogyott a végére. Csökkent a koleszterinszintje, energikusabbnak érezte magát, összpontosítása is javult. Ugyanakkor arra panaszkodott, hogy libidója csökkent, de szerinte ez a "mellékhatás" nem mindenkinél jelentkezik.
Ross eredményei semmilyen változást nem produkáltak a kiindulóponthoz képest.
Kiderült az is, hogy Hugo microbiómája ellenállóbbá vált olyan krónikus megbetegedésekkel szemben, mint a 2. típusú cukorbetegség és az elhízás. Meglepő módon Ross mikrobiómája is változott, bár nem ilyen mértékben.
Abban egyetértettek, hogy több növényi alapú fogást visznek majd az étrendjükbe, de nem lesznek vegánok. Úgy gondolják, hogy az étrend sokszínűsége és rugalmassága az egészséges táplálkozás kulcsa.
via boredpanda
Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!