Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Március legédesebb napja

Ma van a macaron világnapja.
Hirdetés
Hirdetés

A macaron eredetileg olasz származású, a történetét tekintve a különböző források eltérnek, de általában megegyeznek abban, hogy Velence környékén kezdték el készíteni a 14-15. században.

macaronnap.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ez a trendi sütemény Franciaország cukrászdáiban teljesedett ki és vált a franciák egyik legjellegzetesebb desszertjévé. A leginkább habcsókra emlékeztető süti két kis korongja darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül, amelyet csokoládé- vagy más ízesítésű krémmel, esetleg lekvárral tapasztanak össze. Mostanában egyre elterjedtebbé váltak a rikító színben pompázó sütemények, melyekhez gyakran különleges ízvilág is társul.

macaronnap.hu

Kezdő háziasszonyok jobban teszik, ha nem maguk készítik el, mert meglehetősen macerás egy sütemény. Ha valaki mégis kedvet kapna hozzá, íme egy kis segítség:

Macaron készítése
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés