Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Beintett a brit király családnak Meghan és Harry herceg, már a viaszszobraikat is elpaterolták a Madame Tussauds-ból

Óriási káosz uralkodik a királyi udvarban a pár hirtelen jött bejelentése miatt. Harry tárgyal, Meghan pedig inkább Kanadába menekült legjobb barátnőjéhez, akinél otthagyta kisfiát.
Hirdetés
Hirdetés

Alig két nap telt el azóta, hogy felrobbantotta a sajtót Meghan hercegné és Harry herceg bejelentése, de még messze a botrány vége. Az Instagramon közzétett közleményük szerint teljesen más, a hagyományoktól eltérő életet szeretnének kialakítani maguknak, ami a brit királyi családtól való független életet jelenti. A királynőt továbbra is támogatják, de a saját lábukon szeretnének megállni, így létrehoznak egy jótékonysági alapítványt, valamint Észak-Amerika és az Egyesült Királyság között fognak ingázni.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A bejelentés nemcsak az egész világot érte meglepetésként, hanem a királyi családot is. Informátorok azt állítják, Harry még karácsony előtt elmondta édesapjának, Károly hercegnek, hogy több időt szeretnének majd Észak-Amerikában tölteni Meghannel és a kis Archie-val.

Majd Harry állítólag küldött egy hivatalos javaslatot is a palotának, de időt kértek arra, hogy kidolgozzanak egy tervet. Harry ezután a pletykák szerint Erzsébet királynővel is szeretett volna egy találkozót, aki bár beleegyezett, de addig nem volt hajlandó beszélni az ügyről, amíg nem beszélt Károllyal.

Amikor eljött a találkozó ideje, a bennfentesek elmondása szerint Harryt nem engedték be, a királynő pedig a lelkére kötötte, hogy nem hozhatja nyilvánosságra tervüket. Ideig-óráig csend volt, Harry követte az utasításokat, aztán valami történt és végül mégis nyilvánosságra hozták. Mielőtt feltöltötték a bejelentést az Instagramra, állítólag elküldték a királynőnek és Károlynak is a közleményt, amihez csak annyit fűztek hozzá, hogy „10 perc” .

"After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as 'senior' members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support." - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

1.5m Likes, 106.9k Comments - The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Instagram: ""After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this..."

A királyi udvar pedig most bizonyos források szerint úgy érzi, hátba szúrták őket, ugyanis a hercegi pár megkapott mindent, amit szeretett volna. Ők pedig csak időt kértek, hogy kitaláljanak valami megoldást a nem éppen mindennapi helyzetre, ami egyébként szerintük rettentő rossz színben tüntetni fel a királyi családot. A The Standardnek az udvar emberei annyit árultak el, hogy Harry és Meghan még bűnhődni fognak ezért.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a páros nem akar minden jogosultságáról lemondani, így döntésük körül jelenleg csak kérdőjelek lebegnek. Harry ezért jelenleg még az Egyesült Királyságban tartózkodik és tárgyalásokat folytat, Meghan pedig inkább úgy döntött, visszamegy Kanadába.

Szóvivőjük megerősítette a The Sunnak , hogy Vancouverben hagyták nyolc hónapos kisfiukat Meghan legjobb barátnőjénél, Jessica Mulroney-nál, mivel a hercegné nem akart az Egyesült Királyságban maradni és jobbnak látták, ha erre a pár napra Archie inkább ottmarad, hiszen nem biztos, hogy jót tett volna neki a kétszer 10 órás repülőút alig 5 nap leforgása alatt.

Meghan Markle, Harry és a kis herceg
PA

A bejelentést pedig nem csak a királyi család, hanem még nagyon sokan mások sem fogadták jól. Köztük a londoni Madame Tussauds panoptikummal is, bár ők inkább poént űztek az egész botrányból. Szépen elvitték Harry és Meghan viaszszobrait a király családtól és egy teljesen új helyre költöztetik őket.

Tisztelnünk kell a döntésüket. #Megxit – írták a Twitteren a fotóhoz, melyen már csak Erzsébet királynő, Károly herceg, Vilmos herceg és Katalin hercegné szobra látható egymás mellett.

Steve Davies vezérigazgató elárulta a Reutersnek , hogy akárcsak az egész világ, ők is reagáltak a hercegi pár sokkoló bejelentésére – bár hozzá kell tennünk, a Megxit hashtag eléggé sajátossá tette. De nem kell félni, nem szabadulnak meg tőlük, hiszen Harry és Meghan figurái a legnépszerűbbek közé tartoznak, így csak áthelyezik őket egy másik helyre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés