3 264 611 Ft, 146 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Több mint 4 millió forintra büntették a Rádió 1-et Sebestyén Balázsék miatt

Olyan dolog hangzott el, ami sokaknál kiverte a biztosítékot.

Egy bejelentés nyomán indított eljárást az NMHH Médiatanácsa a Rádió 1 ellen, mert olyan dolog hangzott el Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani reggeli műsorának, a Balázsék március 17-i adásában, ami többeknél kiverte a biztosítékot.

A vizsgálat megállapította, hogy a reggel 6 és 10 óra között sugárzott adás nem felelt meg a szolgáltató által meghatározott III. korhatár-kategóriának. A nyelvezete alapján a 16 éven aluliak számára nem ajánlott, IV. korhatár-kategóriába kellett volna sorolni az adást – írják lapunkhoz is eljuttatott közleményükben.

Azt nem részletezte a Médiatanács, hogy pontosan mit kifogásolt a bejelentő, de gyanítjuk, hogy az első fél órában elhangzott fingós-szarós poénoknak köze lehetett hozzá.

Mivel a Rádió 1 hálózatosan működő, körzeti vételkörzetű szolgáltatás, így a reggeli műsorszámot 30, hálózatba kapcsolódó rádió közvetítette.

Emiatt végül 4 millió 150 ezer forintos bírságot rótt ki a Rádió 1-re a testület.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!