Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Levélbolhát neveztek el a leghíresebb hobbitról

A Psylla frodobagginsi apró termete és előfordulási helye miatt kapta Frodó nevét.
Hirdetés
Hirdetés

A Trónok harca Éjkirálya Rovart neveztek el az Éjkirályról 2019. July 02. 12:01 után, a Gyűrűk ura Frodójáról is elneveztek egy rovart. A Psylla frodobagginsi egy apró termetű, két milliméternél is kisebb ugró levélbolha. Az új rovarfajt Francesco Martoni és Karen Armstrong azonosította Új-Zélandon folyó kutatómunkájuk során.

tribute.ca/aksam

Martoni PhD dolgozatában írta le a psylla nemzetséghez tartozó két bolhafaj különbségeit. A levélbolha nem csak azért kapta Zsákos Frodó nevét, mert rendkívül kicsi és Új-Zélandon található, hanem azért is, mert pontosan ott is találtak pár példányt a pettyezett szárnyú rovarból, ahol anno a Gyűrűk urát forgatták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés