Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rovart neveztek el az Éjkirályról

Az éj sötét és tele van gyapjaslegyekkel.
Hirdetés
Hirdetés

Egy Ausztráliában felfedezett gyapjaslégy fajta kapta a Paramonovius nightking nevet. A mindössze 1 centiméteres gyapjaslégy és a Mások vezetője nem csak névben hasonlít egymásra.

1999 óta sok minden változott a magyar demokráciában, a Nyugat.hu maradt. Támogass, hogy ez továbbra is így lehessen!
Támogatom

A Paramonovius nightking főleg téli hónapokban aktív. A nőstény más legyekbe petézik, és a kikelt lárvák belülről eszik meg az áldozatot, aki így élőhalottként éli hátralévő napjait.

IMDb/Wikipedia

A nevet Xuankun Li, a Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation PhD hallgatója találta ki, aki maga is Trónok harca-rajongó.

Li szerint a névválasztást az is indokolja, hogy a Paramonovius nightking úgy néz ki, mintha koronát viselne. Ezt a fején található szarvszerű kinövésekkel indokolja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés