Hirdetés
Hirdetés

Az Apple függőséget okoz?

És az összes többi telefon is.
Hirdetés

Az Apple legújabb alkalmazása segítségével megtudhatjuk, hogy egy nap mennyi időt töltünk a telefonunk nyomkodásával. Sajnos az új operációs rendszer egyelőre még csak a fejlesztők számára érhető el béta verzióban. Várhatóan ősztől válik hozzáférhetővé mindenki számára.

Az új, "Screen Time" nevű funkció abból gyűjt adatokat, hogy egy nap alatt hányszor oldjuk fel a képernyőt, mennyi időt töltünk a kijelző előtt, illetve mely alkalmazásokat használjuk legtöbbször, és hány értesítést kaptunk azokon belül, majd ezekből statisztikát készít.

Mindenkit sokkolni fognak az eredmények

a Business Insider több munkatársa is kipróbálta az alkalmazást és nagyon megdöbbentek, amikor meglátták az eredményeket- írja a BI .

"Átlagosan 248-szor emeltem fel egy nap a telefonomat, és szégyenlem bevallani, de több, mint 5 órát töltött el a kütyümön egy hét alatt"- nyilatkozta egyikük.

Bevallása szerint, nagyon sokkolta a kapott statisztika, hisz ő közel sem tartja magát függőnek: például sohasem veszi elő a telefonját megbeszélésen vagy ha valakivel találkozik. De nem ő volt az egyetlen, akinek kikerekedtek a szemei az eredmények láttán.

A fejlesztők elmondták, hogy az a céljuk az új fejlesztéssel, hogy szembesüljenek az emberek a valósággal és a számok alapján szabadon dönthessenek arról, hogy szükségük van-e a változtatásra vagy sem. Kíváncsiak várják, hogy a következő mobilszoftver, az iOS 12 hány felhasználót fog ráébreszteni arra, hogy túl sokat lóg a telefonján.

iOS 12 introduces new features to reduce interruptions and manage Screen Time

San Jose, California - Apple today announced new tools built into iOS 12 to help customers understand and take control of the time they spend interacting with their iOS devices.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!