Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Uber csak józanoknak

Új szoftvert fejlesztenének.
Hirdetés
Hirdetés

Szabadalmi kérvényt nyújtott be az Uber egy olyan technológiára, amely mesterséges intelligencia segítségével állapítaná meg, hogy mennyire részeg az utas aki az autót hívta. Erre abból következtetne a szoftver, hogy mennyire ír helyesen, és milyen szögben tartja a telefont a felhasználó.

A fejlesztő cég elmondása szerint, a szoftver kiszűrni a "nem megfelelő" viselkedést.

Ezzel az újítással jelentősen megkönnyítenék a sofőrök helyzetét, ugyanis sokan nem szeretnek ittas utasokat fuvarozni.

Mint mindig, most is akadnak azonban olyanok, akik szerint ez a szabadalom nem "csak" jó célokat fog szolgálni a sofőrök köreiben. Mivel az elmúlt években több 100 Uber sofőr került szexuális zaklatási botrányba, így nem alaptalan a félelme azoknak, akik azt állítják, hogy ez a lehetőség kifejezetten segíti azokat, akik rossz szándékkal vadásznának kiszolgáltatott utasokra.

Az Uber úgy reagált ezekre az aggodalmakra, hogy bár sok ötletet szabadalmaztatnak, de nem mindegyiket valósítják meg- írja a BBC .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés