Eddig: 2 450 597 / 3 000 000 Ft, 114 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Saját közösségi oldala lesz Kanye Westnek

A nagyfőnök szerint ezzel változást hozhat abban, ahogy a világ a szólásszabadságról gondolkodik. Meg hát többé nem kell attól tartania a rappernek, hogy kivágják bármelyik közösségi oldalról.

Kanye West amerikai rapper bejelentette, hogy megvásárolja a Parler nevezetű, jobboldali közösségi platformot. A vásárlás a zenész honlapja szerint várhatóan a negyedik negyedév végére fejeződik be, a vételárat nem közölték – írta hétfőn a The Guardian.

„Egy olyan világban, ahol a konzervatív vélemények vitatottnak számítanak, biztosítanunk kell, hogy jogunk legyen a szabad véleménynyilvánításhoz” – fogalmazott a zenész.

George Farmer, a Parler anyavállalata, a Parlement Technologies vezérigazgatója szerint Kanye lépése változást hozhat abban, ahogy a világ a szólásszabadságról gondolkodik, és a sztárnak többé nem kell attól tartania, hogy eltávolítják a közösségi médiából.

The Canberra Times

A Parlement Technologies független vállalatként működik tovább, de biztosítja a Parler számára a technikai hátteret és a magán felhőszolgáltatás használatát.

A Parler közösségi hálót 2018-ban John Matze és Rebekah Mercer alapította. A Capitoliumnál történt január 6-i zavargásban játszott szerepe miatt azonban Matze helyét 2021-ben Farmer vette át.

A Capitolium elleni támadást követően a Parlert eltávolították az App Store-ból és a Google Play-ről is, január 10-én pedig teljesen eltűnt az éterből, miután az Amazon webszolgáltatása is szakított vele.

Bár a szólásszabadság közösségi hálójaként határozza meg magát, a tartalmaihoz moderálást kellett bevezetnie, hogy 2021 májusában visszakerüljön az App Store-ba, az androidos eszközökre pedig csak 2022 szeptemberében sikerült visszatérnie.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!