Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Panelbe zárva – kilencedik nap

Szellemjárás és nagyszülőmentés.
Hirdetés
Hirdetés

Március 25.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Teljesen átlagos napnak indult a mai. Csináltam a dolgaimat, pihentem, olvasgattam, pakoltam a lakást, de azért igyekeztem nem láb alatt lenni. Gábor (a párom) ugyanis komoly home office-t állított fel a másik szobában.

Mint mondtam, vékonyak a falak. Csukott ajtón át könnyen áthallatszik, amint Pindúr Pandúrokat nézek – be kell pótolnom a klasszikusokat, mert néha nincs jobb dolgom. Ha már így is úgy is zavarom, nem csinálok még kisebb kalitkát a ketrecemből. Nem csukom be az ajtót. Pech, hogy tönkrement a fejhallgatóm is. Ez a sok apróság azt eredményezi, hogy olyanok vagyunk, mint két szellem. Megbújunk a falak közt, nehogy valaki meghalljon. Úgy csinálunk, mintha ott se lennénk, de ott vagyunk. Egészen áttetszőnek érzem magam.

Nem olyan könnyű levenni ezt a „köpenyt”, amint 4-et üt az óra. A feszültség megmarad, idegenkedünk, újra meg kell ismernünk egymást nap mint nap. Ha döcögve is, de megbirkózunk vele.

Este aztán szegény mamám hívott fel kétségbeesve: próbálta átállítani a tv képarányait, aztán elment az összes csatornája. „Mi lesz most velem? Hetekig, hónapokig nem tudok tévézni? Mit fogok csinálni akkor?” – ilyeneket kérdezett. Próbáltam instrukciókat adni neki telefonon keresztül, melyik opciót válassza a beállításokban. Nem jutottunk sokra. Eszembe jutott, hogy le van töltve neki a Messenger a telefonjára, talán sikerül videóhívással megoldást találni. Ő még sosem csinált ilyet telefonról, amennyire én tudom. Elmagyaráztam neki, mi fog történni, mit kell csinálnia.

Amíg a papám élt, ő volt náluk az IT guy. Bármit képes volt megoldani. Most hozzám fordult segítségért a mama. Próbáltam a legtöbbet kihozni belőle, bár sosem volt tévém. Nem oldódott meg a probléma, de beszélgettünk egy jót, láttuk egymást. Életem első videóhívása a mamámmal :) Szívmelengető érzés.

(Spoiler: azóta működik a TV!)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Panelbe zárva – hatodik nap

Iszogatás az éteren át. Social life in koronavírus.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés