Tudtad, hogy Meryl Streepet valójában nem is Meryl Streepnek hívják?

Hoztunk 5 tényt, amit valószínűleg még nem tudtál a legendás színésznőről!

Augusztus 8-án érkezik a nagy sikerű Gyilkos a házban (Only Murders in the Building) sorozat harmadik évada a Disney+-ra. A folytatásban pedig nem más, mint Meryl Streep is csatlakozik az egyébként is sztárokban gazdag szereplőgárdához.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A 3. évadban Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) és Mabel (Selena Gomez) egy Broadway-show kulisszái mögött folytatják izgalmas kalandjaikat: a színdarab bemutatóján váratlanul elhunyó Ben Glenroy (Paul Rudd) halála után nyomoznak Loretta Durkin (Meryl Streep) segítségével.

A rajongók már tűkön ülve várják Meryl Streep szereplését és a 3. évadot, és hogy a visszaszámlálást még izgalmasabbá tegye, a Disney+ összegyűjtött 5 meglepő tényt, amiket talán még a legnagyobb rajongók sem tudnak a színésznőről.

1. Az igazi neve nem is Meryl Streep

Meryl Streep 1949. június 22-én Mary Louise Streep néven született a New Jersey állambeli Summitban. Nevét édesanyja és nagyanyja után kapta, akiket mindketten Marynek hívtak, valamint édesanyja legjobb barátnője, Louise Buckman után. A Meryl nevet az édesapja találta ki neki, ami annyira ráragadt, hogy igazából sosem hívta senki Mary Louise-nak.

2. Egy ébresztőórán múlt, hogy jogász legyen

1971-ben elvégezte a Vassar College-ot és jelentkezett a jogi egyetemre, de az interjú reggelén véletlenül átaludta az ébresztőt. Streep ezt egy jelnek vette, és úgy gondolta arra utal, hogy más álmokat kell követnie. Végül a Yale School of Dramára ment, a többi pedig már történelem.

Disney+

3. Az első filmje után majdnem felhagyott a színészkedéssel

A Meryl Streep: Anatomy of an Actor című könyv szerint Streepnek az 1977-es Júlia című Jane Fonda-filmben játszott kis szerepe kellőképpen rossz élményt jelentett ahhoz, hogy kétségbe vonja a karrierjét. „Rossz volt a parókám, majd a Jane-nel forgatott jelenetből kivették a szavakat és egy másik jelenetben a számba adták” – mondta Streep. „Azt gondoltam, szörnyű hibát követtem el, több filmet nem csinálok. Utálom ezt a szakmát.”

4. Több nyelven és akcentussal tud beszélni

Ha van valami, amiről Meryl Streep híressé vált, az az, hogy mennyire pontosan el tudja sajátítani a különböző akcentusokat. Attól kezdve, hogy A Vasladyben Margaret Thatchert alakította, egészen a Julia Childig mindenkinek lemásolta a beszédstílusát, a nyelvérzéke pedig még az anyanyelvi beszélőket is képes volt megtéveszteni.

Mielőtt még elkezdte volna ikonikus szerepét a Sophie választásában, Meryl heteken át napi több órát tanult lengyelül, majd a forgatáson ezt a nyelvet használta. Később pedig német akcentussal is folyékonyan beszélt lengyelül. Elkötelezettsége kifizetődött, hiszen a Sophie választásában nyújtott alakítása Oscar-díjat hozott neki, és karrierje egyik legemlékezetesebb pillanata lett.

Ez a részlet azért is különösen érdekes, mert a Gyilkos a házban 3. évadának egyik jelenetében végigkövethetjük majd, ahogy egy színházi próbán idegessége miatt rendkívül furcsa akcentussal szólal meg.

5. Oscar rekorder

Meryl Streep minden idők legtöbb Oscar-jelöléssel rendelkező színésznője: 21 jelölésnél jár, így jócskán elfáradhat a mutatóujjunk amikor a találati listát görgetjük. Kevésbé ismert tény, hogy az első Oscar-díját egy vécé tetején hagyta. Ezt a díjat az 1979-es Kramer kontra Kramer című filmben nyújtott mellékszerepéért kapta, majd az IMDB szerint valamikor az esti ünneplés alatt a mosdóban felejtette a kis aranyemberét.

Hogy milyen meglepetéseket tartogat még nekünk Meryl Streep, az hamarosan kiderül a Gyilkos a házban 3. évadából. A folytatás első két részének premierje augusztus 8-án lesz a Disney+-on, ezután pedig hetente érkeznek az újabb részek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!