Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Panelbe zárva – első nap

Otthon maradnak a diákok, az egyetemisták is szállingóznak haza, aki teheti, bekuckózik.
Hirdetés
Hirdetés

Március 18.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Egy ideje már űzöm a home office-t. Egy átlagos napon reggel 9-re már elcsendesedik a környék, mindenki elmegy dolgozni. Itthon én is nekiállok a munkának. Ha kell valami, lemegyek a boltba. A ház ajtajában általában összefutok a szomszéddal, cigizik. Csak egy kis small talk. A közeli kocsma előtt mindig akad pár enyhén ittas arc, akik megjegyzéseket tesznek az arra járó lányokra. Visszafelé már nem is emlékeznek rám, így kapok egy második kört az ízléses „bókokból”.

Egészen estig letagadhatnák a derkovitsi szomszédok, hogy itt laknak, olyan csend van. Éjszaka is csak a fölöttünk lakó néni horkolása hallatszik le; mit mondhatnék, vékonyak a falak.

Baráth Noémi

Ma koránt sincs ilyen némaság. Már érezni a közösségen, hogy valami megváltozott. Minden irányból hangok szűrődnek át, nem tudom, hogy a csecsemő sírása harsogja-e túl a kiabáló anyukát, vagy fordítva. Nehéz lehet ilyenkor egy babával. A néha előforduló kiakadások ellenére egész jól bírják. A másik oldalon a TV üvölt reggel óta. Valaki biztosan beszerzett egy fapapucsot, különben nem zuhogna így minden egyes lépése. Talán szóvá is tenném, ha nem sajogna a fejem a zsivajtól. Azt sem értem, miért kell 2 percenként húzogatni a rolót.

Igyekszem elterelni a gondolataimat valami hasznossal, de nem tudok koncentrálni. Ideges vagyok. Nem tartom magam pánikolós embernek, de jelenleg egy olyan ismerőst vagy családtagot sem tudok mondani, akiért ne kéne aggódni a változó helyzet miatt.

Azt hiszem, a legjobb megoldás az lesz, ha találok valami elfoglaltságot, amibe mélyen belevethetem magam. Szánok egy kis időt magamra, esetleg megtanulok valami újat – az öcsém például az angolt kezdte el.

Baráth Noémi

Próbáljatok ki ti is valami újat, amire eddig nem volt időtök. Nem kell melankóliával és pánikkal tölteni az elkövetkező időszakot, mert előbb-utóbb úgyis vége lesz. Hozzuk ki belőle a legtöbbet!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés