Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Öl, butít és nyomorba dönt” – nem az alkohol a megoldás!

Most álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk végig: ha képletesen már a padlón vagy, minek kerülnél oda ténylegesen? Van néhány egyszerűbb mód is arra, hogy felállj és boldogabb legyél, mint valaha!
Hirdetés
Hirdetés

Sokszor érezhetjük azt, hogy a világ, a szüleink, a tanáraink, Uri Geller és a hajlított kanalai ellenünk fordultak, teljesen lehangolttá váltunk és nincs az az Isten, aki lehúzza a takarót a fejünkről, holott egyszerűen csak egy kiadós alvás ra van szükség. Vagy kettőre. Igen, lehet, hogy beülni valahová, lehúzni fél üveg vodkát és „felejteni” jó ötletnek tűnik, de korántsem az. Az egyetlen dolog, amit elfelejtesz, hogy vodkáztál, nem azt, hogy kettes lett a töri dogád, vagy összevesztél valakivel.

Aludj! Ingyen van, és az agysejtjeidet sem pusztítod el
akác
Beszállsz, hogy duplázhassunk? Még 20 évet a független tájékoztatásnak!
Támogatom

Aztán ott van a barátokkal töltött idő. Lebeszélitek, hogy beültök a kedvenc helyetekre, és mivel alkalmad van alkoholizálni, csúnyán elázol és lejáratod magad ahelyett, hogy egy korsó sör, vagy egy pohár bor mellett elmondd, mi nyomja a lelked azoknak, akik szívesen segítenének és melletted állnak. A barátokkal töltött időt ki kell használni, ki tudja, mikor lesz legközelebb lehetőség arra, hogy ugyanígy leüljetek. Mindenki elfoglalt, mindenki rohan – ha van idő megállni, akkor érdemes.

Nincs jobb, mint egy
akác

Nem tudsz semmit határidőre megcsinálni, úgyhogy helyette legurítasz egy felest? Inkább rakj rendet magad körül. Persze, érvelj csak azzal, hogy „a káoszt átlátják a zsenik, ezért van rendetlenség körülötted”. Érdemes egy sokkal átláthatóbb helyen dolgozni/tanulni. Ha mindennek meg van a helye, sokkal könnyebb megtalálni a dolgaid. Néha kell egy kis rendszert vinni az életünkbe – és itt most nem a rendszeres italozásra gondolok.

És a melóval mi lesz?
akác

Hölgyek, szakítottatok? Egy kedves ismerősöm szavaival élve: Kopik, vásik, lesz majd másik! Nyilván, szeretted, vagy még mindig, vagy eljátszottad, mert pasira volt szükséged - ez nem jelenti azt, hogy egyből elő kell adni a hattyú halálát három felvonásban. Persze nem is alkoholba kell fojtani a bánatot. Mármint, sok alkoholba. Őszintén szólva, ilyenkor tényleg jó azért kicsit kimozdulni, és szórakozni , de fontos, hogy mértéktartó legyél. Nem kell részegen az első jöttmenttel összekavarodni. Az ilyen egyéjszakás kalandok után sokat eshetsz az ismerősök szemében. Na meg, a legjobb dolog szakítás után kicsit váltani , én az új frizura és a szobarendezés híve vagyok, csalódásra az a legjobb gyógyír, no meg napi néhány guggolás , hogy az exed irigykedhessen, hogy az a popsi már nem az övé!

Nem ez a követendő példa!
akác

Összességében , nincs értelme a végtelenségig leinni magunk. Elmehetünk szórakozni, iszogatni barátokkal, barátnőkkel, de a búfelejtő a beszélgetés, egy mozi, egy tábla csoki, sport, vagy bármi olyan dolog legyen, ami boldoggá tesz. És ha az alkohol tesz boldoggá? Szabad, csak mértékkel. Néha jól eshet egy pohár bor, vagy egy korsó sör (kinek mi), de sokkal jobban esik egy jó társaságban, pletykálás és lélekápolás mellé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés