Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megröntgenezték a csokinyuszit

3D felvételek segítségével leplezték le a titkot.
Hirdetés
Hirdetés

A Halloween után a húsvét a másik olyan ünnep, amikor a legtöbb csokoládét fogyasztják az emberek. A csokinyúltól kezdve, a töltött és töltetlen csokitojásokon át, minden édesség nagy népszerűségnek örvend.

Nincs több titok

Támogass minket, hogy megírhassuk Neked a valóságot!
Támogatom

A Manchesteri Egyetem tudósai egy 3D röntgen segítségével elemezték ki a nyuszikat. Kívülről befelé haladva újabb és újabb rétegeit fedték fel a csokoládé figuráknak.

„A 19. század óta a csokoládé a húsvét szinonimájává vált. A 21. században végre képesek vagyunk lerántani a leplet a csokoládé néhány eddig rejtve maradt titkáról, az elemzésünk számos rendkívül érdekes következtetés levonására adott lehetőséget. A technológiánkkal mikrométeres nagyításban tudjuk elemezni a csokoládét" – kommentálta a projektet Dr. Tristan Lowe, a Manchesteri Egyetem röntgenezési laborjának kísérletekért felelős vezetője.
Csokinyuszi röntgen alatt

De nem csak a nyulakat, hanem más édességeket is kielemeztek a szakértők. A vizsgálat során fény derült arra, hogy a Kit Kat-nak csak közel fele készül csokiból, a többi 47 százalék kekszből és ostyából áll. De kiderült az is, hogy a Yorkie Bar csokoládéja nagyon tömör, a lyukacsossága pedig egy 3D-nyomtatott fémelemek lyukacsosságára hasonlít.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés