Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Íme a koporsó, ami 3 éven belül komposztálja az emberi testet

Egy újabb árucikk, ami segíthetne megmenteni a Földet, ha nem lenne ilyen drága.
-----

A Loop nevű holland startup olyan fából és micéliumból (gombafonál) készült koporsókat gyárt, melyek felgyorsítják a bomlási folyamatokat és segítik a természetet a létfontosságú tápanyagok hatékonyabb megszerzésében.

Az élő koporsó eltávolítja testünkből az életünk alatt felgyülemlett méreganyagokat.

Loop

„Mi emberek általában kiveszünk dolgokat a természetből, amit megölünk, majd felhasználunk. Szóval arra gondoltam, mi lenne, ha mi emberek nem dolgoznánk többé halott anyagokkal, hanem élő organizmusokra cserélnénk őket? Nemcsak kevésbé lennénk paraziták, de felfedezhetnénk anyagok tulajdonságait, például az élő fényeket, az öngyógyító falakat és hasonlókat” – részletezi Bob Hendrikx, a Delfti Műszaki Egyetem kutatója a boredpandának.

A koporsó tartalmaz egy mohás ágyat, növényi gyökereket és számos élő mikroorganizmust, a koporsó falait pedig faapríték és micélium alkotja.

Loop

Az Ecovative, bioanyagokat gyártó vállalat gyakorlati tesztjei azt mutatták, hogy a koporsó Hollandiában normál körülmények között 30–45 napon belül felszívódik.

Az élő koporsók hozzájárulhatnak a temetők zsúfoltságának csökkentéséhez. Jelenleg átlagosan 12 év alatt bomlik le egy test, ezt meghosszabbíthatják a koporsóban található lakkozott és fém részek, illetve a szintetikus ruházat. A gyorsabb bomlási folyamat következtében hamarabb szabadulnának fel sírhelyek, mondjuk családtagok számára.

Loop

Igazán fennkölt gondolat ilyen hamar eggyé válni a természettel, sőt, még halálunkkal is segíteni, óvni azt. Egy baj van a dologgal: az élő koporsó jelenleg 1500 euró körül mozog. Kinek van ennyi pénze csak a koporsóra?

A fejlesztők bíznak abban, hogy a növekvő kereslettel majd faragni lehet az árból, de addig meg kell oldani a termékek boltokba jutását. Hendrikx szerint ugyanis az emberek még nem nagyon vásárolnak koporsót webshopon keresztül.

via boredpanda

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra