Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb gyilkos internetes játék

Itt a Kék Bálna utódja.
Hirdetés
Hirdetés
Tavaly március óta több, mint 130-an haltak meg a Kék Bálna névre hallgató online játék miatt. Most itt a legújabb, mely Doki Doki Literature Club néven fut az interneten, s már meg is van az első áldozata. Itt a játékosoknak az iskolai könyvtárklubba kell bejutniuk, és ehhez több döntést kell meghozniuk. Bár látszólag semmi veszélyes nincs benne, ha egy kicsit jobban belemerülünk hamar kiderül, hogy valójában miről is van szó.

Az első áldozata a Doki Doki-nak a 15 éves Ben Walmsley, akire otthonában találtak rá. Édesapja egyértelműen a játékra fogja gyermeke halálát. Elmondása szerint a kisfiú állandó kapcsolatban volt az online világgal. Éjjel nappal az ott lévő kihívásokkal és üzenetekkel törődött, sőt volt hogy éjszaka is csak ezért kelt fel-írja a Mirror.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Sajnos a játék ingyen elérhető bárki számára, így különösen fontos, hogy a szülők tudják gyermekük mivel is tölti szabadidejét. Eleinte jó szórakozásnak tűnhet a fiataloknak, hogy sose vannak egyedül és mindig kapnak valami kihívást, feladatot, amit teljesíteniük kell. Később, amikor azonban már komolyabbra fordul a dolog, hiába szeretnének kiszállni nem tudnak. Akik eddig virtuálisan a "barátaik" voltak, ellenük fordulnak. Ekkor sokan önmagukat megerőszakolva próbálnak megfelelni az elvárásoknak. Mivel azonban ez hatalmas teher, így egy bizonyos ponton besokallnak és inkább végeznek magukkal. Úgy érzik, ez az egyedüli kiút ebből az ördögi körből.

Mint mindennél, itt is fontos a megelőzés és az elővigyázatosság. A szülők beszélgessenek gyermekükkel arról, hogy mit is csinálnak a telefonjukon, illetve, hogy mi a valóság és a virtuális világ között a különbség. Így könnyen elkerülhető, hogy a fiatalok rossz útra tévedjenek és esetleg beszippantsa őket az online játékok világa.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés