Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázzat robot veszély a Walmart-ban!

Nem vicc. Ez a valóság.
Hirdetés
Hirdetés

Közel 50 boltjában vezette be a legújabb munkaerőt a Walmart. A másfél méter magas robotok kerekekkel és kamerával vannak felszerelve.

Robotok a Walmartban
Walmart

Feladatuk, hogy a gondolákban 2-3 km/órás sebességgel folyamatosan fel-alá közlekedve vizsgálják, mely termékek jártak le, melyek fogytak ki, mit tettek rossz helyre a vevők,illetve ellenőrzik az árakat és a címkézést is. Ha hibát észlelnek, jeleznek a humán munkaerőnek.

A tervezők célja az volt, hogy minél több terhet levegyenek a dolgozók válláról azért, hogy azok a vásárlókkal foglalkozhassanak.

Robotok a Walmartban
Walmart

John Crecelius az üzletlánc tulajdonosa a BI -nek adott interjúban elmondta, hogy nem csak az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások színvonalát, hanem a produktivitás fejlődését is várják ettől az újdonságtól.

Most, a tesztelés időszakában, naponta 3 alkalommal dolgoznak a robotok: kora reggel, délben és este. Jelenleg azt próbálják meg kitapasztalni, hogy melyik időpontban lehet őket a leghatékonyabban használni, illetve, hogy milyen jellegű információ az, amivel a legjobban tudják segíteni az üzletvezetők munkáját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés