Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szó szerint „mindentbele” volt az idei matek érettségi

Eddig kímélve vannak a végzős diákok középszinten, reméljük, a további napokra is megtartják ezt a jó szokást.
-----

Túlestünk a mumuson, a függvénytáblákat most már lehet gyújtósként használni, a matekfüzeteket szét lehet tépni. Na jó, azért ne bízzuk el magunkat, de szerintem nem okozhatott akkora gondot az idei matekérettségi.

Mint a tegnapi magyar Petőfi Sándor és az ARCpoetica, Kosztolányi, József Attila és Radnóti – dióhéjban a középszintű magyar érettségiről 2017. May 09. 09:47 , ez is két részből állt. Az első részben 45 perc alatt kell megoldani 12 rövid feladatot. Halmazelmélettől kezdve gráf, logaritmus, trigonometria, geometria, valószínűségszámítás és függvényekkel kapcsolatos feladat volt. Nagyon féltem attól, hogy 45 perc mennyire lesz elég, hiszen előfordult a próbaérettségik során, hogy nem sikerült beleférnem az időbe, de szerencsére most nem volt ezzel baj.

wordpress.com

A második rész hosszabb feladatai már gondolkodósabbak voltak, nem úsztuk meg sem a sorozatokat, sem a vektorokat, de cserébe kaptunk statisztikás és több halmazos feladatot. Ám összességében ha mindenhova írtál valamit és nem hagytál üresen feladatot, részpontokat könnyen lehetett gyűjtögetni.

Emelt szinten már más volt a helyzet, többek szerint nagyon nehéz volt a teszt.

Holnap történelmet írunk! Kitartást!

community.fantasyflightgames.com

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!