Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vízgolyóval váltanák fel a PET-palackokat

Az angol találmány hamarosan világszerte elterjedhet.
Hirdetés
Hirdetés

Mióta léteznek műanyag palackok, nagyjából azóta panaszkodnak rá a természetvédők. Ha belegondolunk, hogy akár egy kisebb boltban is kartonszámra állnak a polcokon a flakonok, nem nehéz elképzelni, hogy évente milyen mennyiségben termelik őket. Persze most már lehet szelektíven gyűjteni meg visszavinni és úgy általában megpróbálni mindent környezettudatosan csinálni, de erre sokszor nincs idő, vagy egyszerűen túl macerás és a végén ki tudja, hogy egyáltalán számít-e valamit.

Érted is írunk, rajtad is múlik! Köszönjük, hogy olvasol minket! Köszönjük, hogy támogatod hazánk legnagyobb független vidéki hírportálját, a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A PET-palackok helyett kínálna működőképes alternatívát egy fiatal angol tudósokból álló csapat. A Royal College of Art és az Imperial College London hallgatói a műanyag csomagolást teljesen nélkülöző megoldást találtak ki az ivóvíz tárolására. Valamiféle hínár kivonatot felhasználva az ivóvizet egy vízcsepp, vagy buborék formájába öntötték, ami simán fogyasztható, ha pedig megmarad - szemben a műanyag flakonokkal - pár hét alatt teljesen lebomlik.

Ooho! - ehető-iható vízgolyó
www.boredpanda.com
Ooho! - ehető-iható vízgolyó
www.boredpanda.com

Az ötlet 2013-ban pattant ki a fejükből, azóta pedig jó úton halad afelé, hogy tényleg valós alternatívát nyújtson és szélesebb körben is elérhetővé váljon. Egy start up-okat támogató oldalon kezdtek közösségi gyűjtésbe, az ügy mögé pedig azonnal özönleni kezdtek a támogatók és rövid időn belül az eredetileg kitűzött célösszeg kétszeresét sikerült összegyűjteni, ami már most 800 ezer angol fontot, azaz több, mint 300 millió forintot jelent.

Ooho! - ehető-iható vízgolyó
www.boredpanda.com
Ooho! - ehető-iható vízgolyó
www.boredpanda.com

Ha csak azt nézzük, hogy az Egyesült Államok egymaga évente 35 milliárd műanyag palackot használ el, az Ooho! nevet viselő találmányt tényleg szívesen látnánk.

Via Boredpanda
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés