Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Veszprém, az elhagyott fehérneműk városa

Mert a téma az utcán hever. Vagy lóg. Vagy feszül.
Hirdetés
Hirdetés

Először egy éve figyeltem fel a jelenségre, a fára, amiről olykor-olykor melltartók lógnak. Aztán jött a tél, senkinek sem volt kedve a mínuszokban megválni kedvenc fehérneműjétől. A tavasz beköszöntével azonban Veszprém utcái újra alsóneműkbe borultak. Milyen szép is az...

Akár egy festmény
Nyu.hu
Támogass minket, hogy megírhassuk Neked a valóságot!
Támogatom

Október környékén, amikor már minden fáról lehulltak a levelek, az ember tekintete könnyen megakadt az ágak közt himbálódzó piros melltartón. Ilyenkor a járókelő nevet egyet, esetleg kattint gyorsan a telefonjával, csak úgy sutyiban, aztán megy tovább. Valakinek nyilván igen jól sikerült az éjszaka.

Aztán, amikor a jelenség néhány hét múlva, egy nyilvánvalóan másik melltartóval, ugyanazon a szent helyen megtörténik, kezdünk gyanút fogni. Mi történhet ezen a város felé vezető lépcsőn hétről hétre? Miért érzi valaki mindig ezen a domboldali átjárón, hogy meg kell válnia egy igencsak intim ruhadarabtól? Rendben, felfelé tényleg kicsit fárasztó a menet, de eddig valamiért még sosem éreztem úgy, hogy a levegőben jól megpörgetve a kedvenc melltartómat a fára repítsem, így folytatva az utam hazáig.Úgy tűnik, nem vagyunk egyformák.

Jött a tél, a hideg, úgy tűnt, a kedélyek lenyugodtak. Néhány hónap, amikor mindenki magán hagyta az alsóneműt, még a bűvös szakaszon is. Igen ám, csakhogy beköszöntött a tavasz. És nem is akárhogyan.

Egy, azaz egy tíz perces séta alatt sikerült három út mentén elhagyott, a szokásos fára dobott, vagy éppen molinóként a színház kerítésére kifüggesztett bugyit találni. A kockás ingujj már csak ráadás volt. Afféle felüdülés a szemnek. Nem kerestük, nem akartuk, de ott volt.

Nyu.hu
Nyu.hu

Persze az is előfordulhat, hogy az elhagyott és zászlóként kitűzött fehérneműk nem a veszprémi fiatalok ledérségének mutatói. Ki tudja, talán egy hosszúra nyúló street art performance részesei lehetünk újra meg újra. Meg újra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés