Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vásárlási és étkezési szokásainkhoz kínálnak könnyítést ezek a találmányok

Nem feltétlenül szükséges, de mégis ötletes innovációk.
Hirdetés
Hirdetés

Láttatok már bevásárlókocsit, ami fel volt szerelve nagyítóval, vagy gyümölcsökbe szúrható szórófejet, ami egy citromból fél pillanat alatt citrom spray-t képes csinálni? Valószínűleg nem.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A fogyasztói társadalmunkat kiszolgálni és egyre változatosabb igényeinket kielégíteni igyekvő élelmiszeripar úgy tűnik megérezte, hogy újítani kéne, ugyanis szerte a világban egyre több olyan újdonságot találnak ki, ami ugyan nem jelent hatalmas innovációt, mégis érdekessé és egy picit talán fogyasztóbaráttá is teszi a mindennapi termékeket, vagy éppen a bevásárlás folyamatát.

Tényleg nem kell világmegváltó fejlesztésekre gondolni, az viszont biztos, hogy a kreatív tervezők nem szenvednek hiányt ötletek terén, mi pedig szívesen nézegetjük az újításra kihegyezett dizájnjaikat.

Aki evett már Pringles, vagy bármilyen hasonló csomagolású chipset, az tudja, hogy mekkora szenvedés az utolsó darabok kicsalogatása, ha nem akarjuk magunkra borítani a dobozban lévő összes morzsát. Ezen segít ez a kis emelő szerkezet, amivel az egész chips oszlopot meg tudjuk emelni.

Ötletes ételtalálmányok
www.boredpanda.com

Íme a gyümölcsbe szúrható szórófej, amit az előbb említettünk. A kialakítása hasonlít a citromfacsaróékhoz, így összegyűjti a gyümölcs levét, majd azt a spray-fejjel ki lehet fújni.

Ötletes ételtalálmányok
www.boredpanda.com

Ez a találmány állítólag az idősebb vásárlók számára lett kitalálva, de talán mások életét is meg tudja könnyíteni, ugyanis egy karra szerelt nagyítóról van szó, amivel könnyedén el lehet olvasni a polcról leemelt termék hátoldalán lévő túl kicsi betűkkel írt szöveget.

Ötletes ételtalálmányok
www.boredpanda.com

Ha az ember kínai kaját eszik, akaratlanul is ott motoszkál a fejében a gondolat, hogy milyen menő lenne pálcikával lenni. Amennyiben viszont meg is próbáljuk a műveletet, és az csúfos kudarccal végződik, ezzel az evőpálcikát a villával ötvöző evőeszközzel viszont egyszerűen váltogathatunk a kettő között.

Ötletes ételtalálmányok
www.boredpanda.com

Ezt a fotót Horvátországban készítették, és tényleg egy pizzaautomatát látni rajta. Kiválasztjuk a kívánt feltétet, bedobjuk a pénzt, a gép pedig ott helyben megsüti a pizzát. Azért az egyetemi kollégiumokban is szívesen látnánk ilyeneket.

Ötletes ételtalálmányok
www.boredpanda.com

Ezzel az ötletes kialakítással nem kell többet letenni az ételt, ha éppen inni szeretnénk közben. Az alul lévő műanyagpohárra ráerősíthető egy kajás doboz, melléjük pedig kapunk egy hosszú szívószálat, amivel gond nélkül lehet szürcsölni két falat között.

Ötletes ételtalálmányok
www.boredpanda.com

Egyre több helyen már ilyen egyszerű matricákkal segítik a gyümölcsvásárlást az üzletek. A matricán megtalálható az a színárnyalat, ami az érett gyümölcs külsejét illusztrálja, ezzel is megkönnyítve a választás folyamatát.

Ötletes ételtalálmányok
www.boredpanda.com

Végül, de nem utolsó sorban pedig bemutatjuk a boros palackokra applikálható óvszert. Lehet, hogy van rá találóbb kifejezés, de tényleg ugyanazon az elven működik és még a csomagolása is ugyanolyan.

Ötletes ételtalálmányok
www.boredpanda.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés