Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Üzenjünk Viktornak, hogy ő is megértse: STOP!”

Élőlánc és tüntetés a CEU-ért.
Hirdetés
Hirdetés

Egy kellemes keddi teázás után olvastuk a hírt, hogy az Országgyűlés elfogadta a CEU-t ellehetetlenítő törvényjavaslatot . Ezután felfigyeltünk a Facebook-on meghirdetett eseményre .

nyu.hu
Támogass minket, hogy megírhassuk Neked a valóságot!
Támogatom

A Nádor utcában, a CEU épülete előtt ekkor rengetegen voltak amikor megérkeztünk, és az embermennyiség folyamatosan csak gyarapodott. Egyre beljebb mentünk a tömegben, ahol több rendező tessékelte a jelenlévőket a CEU falai mellé, elvégre erről szól az élőlánc.

Még Zacher Gábor, toxikológus is megjelent az eseményen
nyu.hu

17:45 körül elkezdődtek a beszédek (magyarul és angolul is) és amíg a szónokok beszéltek, addig a tömeg több jelszót kántált: „János, ne írd alá!”, „Szabad ország, szabad egyetem!”.

nyu.hu

Ezután a Parlamenthez indultak a demonstrálók. Hozzájuk képest rengeteg rendőrt vezényletek ki, ami több kérdést is felvetett bennünk: vajon óvni akarták a tüntetőket az esetleges ellentüntetőktől (nehogy bunyóig fajuljon a helyzet – bár ezt az értelmiségi tömegből nem néznénk ki), vagy provokálni akarták az embereket? És miért kamerázták a tömeget? Mit jegyzeteltek a rendőrnénik?

nyu.hu

A rendőrökre reagálva többek között a „Ruszkik haza!” is felcsendült, de erőszak egyik fél részéről sem történt.

nyu.hu

A megafonnal végig erősítették a tömeg hangját, majd azon keresztül közölték, hogy a cél az EU-s zászló kitűzése az Országházra. A demonstrálók azonban a vastag rendőrgyűrű miatt nem jutottak el az épületig. A lobogót végül Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője lógatta ki egy emeleti ablakból.

Egy békés tüntető Kunhalmi Ágnessel még a zászlós-akció előtt
nyu.hu

A demonstráció ezzel nem ért véget, Büki Zoltán, civiljogi aktivista bejelentette, hogy holnap, vagyis szerdán 2 óránként lezáratnak egy-egy fővárosi hidat. Itt a menetrend:

8.00: Szabadság híd

10.00: Lánchíd

12.00: Erzsébet híd

14.00: Margit híd

16.00: Petőfi híd

Mindezt addig teszik, amíg a törvénymódosítást vissza nem vonják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés