Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Több millió telefonon lesz használhatatlan a WhatsApp január 1-jétől

Mutatjuk a teljes listát.
-----

A WhatsApp új frissítést kap, amely megakadályozza, hogy az üzenetküldő alkalmazás 2021. január 1-jétől több millió telefonon működjön. Az Independent jelentése szerint a régebbi Android- és iPhone-eszközök nem támogatják az alkalmazás legújabb verzióját. Ez arra kényszeríti a tulajdonosokat, hogy frissítsék a mobil operációs rendszert, vagy új eszközt vásároljanak.

A jelentés hozzáteszi, hogy minden olyan iPhone, amely iOS 9-nél régebbi, és minden olyan Adroid, ami 4.0.3 verziónál régebbi rendszert futtat, nem fogja tudni működtetni a Facebook tulajdonában lévő alkalmazást.

Ez annyit jelent az iPhone-nál, hogy a 4-es és annál korábbi telefontulajdonosok számára használhatatlan lesz a WhatsApp. Az iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6 és iPhone 6S készülékek oprációs rendszereit frissíteni kell újabb verzióra, hogy az alkalmazás használható maradjon.

Akik nem tudnak frissíteni, azoknak vagy új okostelefont kell vásárolniuk, vagy pedig a WhatsApp alternatíváit kell keresniük.

Az iPhone készülékeken a rendszer frissítése egyszerű: be kell lépni a „Beállítások” menübe, majd az „Általános” elemre, végül a „Szoftverfrissítés”-re kattintva elindíthatjuk a frissítést. Itt láthatjuk azt is, hogy a készülékek az operációs rendszer mely verzióját futtatják, és hogy tudnak-e frissíteni vagy sem. Az Android felhasználók a "Beállítások" menüben a "A telefonról" fül alatt találhatnak információt a készüléken futó verziószámról.

A teljes lista azokról a telefonokról, amiken egyáltalán nem működik majd a továbbiakban a WhatsApp:

-Samsung Galaxy S2
-Apple iPhone 1-4
-HTC Desire
-LG Optimus Black
-Motorola Droid Razr
-2010 előtt megjelent Android-eszközök

Azok az eszközök, amelyeket frissíteni kell iOS 9 vagy újabb, vagy Android OS 4.0.3 verzióra:

-Apple iPhone 4S
-iPhone 5
-iPhone 5S
-iPhone 6
-iPhone 6S
-Samsung Galaxy S3
-Samsung Galaxy Note
-HTC Sensation
-HTC Thunderbolt
-LG Lucid
-Motorola Droid 4
-Sony Xperia Pro

via indianexpress

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra