Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tévhitek a nőiességről

Egy kis izom és határozottság? Nem, ettől nem leszünk kevésbé femininek, sőt!
Hirdetés
Hirdetés

Sokan, nők és férfiak egyaránt, azt gondolják, hogy egy nő csak akkor igazán feminin, ha gyengécske, szép hosszú haja van, nincsenek fizikai szükségletei és mellesleg szófogadó, jó alattvaló. De kérdem én, melyik korban is élünk? Ideje tiszta vizet önteni a pohárba, hogy az izmos és határozott lányok megnyugodjanak, a pasik pedig egy kicsit észbe kapjanak.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nem egyszer hallottam már, hogy egy nő a határozott kiállása miatt volt unszimpatikus az ellenkező nem tagjainak. „Jézusom, milyen nagyképű…” – mondták ilyenkor a kedves férfi kollégák. Azt hiszem ilyen esetben enyhe fogalomzavar áll a dolgok hátterében. Nem, nem nagyképűek vagyunk, csupán vannak elképzeléseink, céljaink és néha igenis mi ülünk abban a bizonyos székben.

Giphy

Tévhit lenne azt gondolni, hogy a nőies csak az lehet, akinek bájos alakja van. Erre a jelenségre egyszerűen nem jut eszembe jobb szó. „Egy nő ne legyen izmos. Legyen szexi.” – újabb példa a kedvenc megnyilvánulásaim közül. Persze, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz a test, sem arc, és itt most nem is bodybuilder formákról van szó. Egyszerűen csak vicces látni, ahogy néhány férfi szó szerint megijed, ha a gyengébbik nem tagja nem is olyan gyenge. (Azt pedig már csak így halkan, zárójelben merem megjegyezni, hogy a „szexi” test sem a fotelben tespedés közben terem.)

Amikor végiggondoltam, vajon mi tartozhat még a sorba és a szexhez értem, úgy döntöttem, nem hagyom ki ezt sem. Önkéntelenül eszembe jut a modern nő, a Flapper-típus. Rövid haj, rövid szoknya, cigi, egy pohár ital, na és persze a szex. Itt sem kell a végletekben gondolkodni, nem arra gondolok, hogy az útszéli stílust kell követni. Csupán arról van szó, hogy egy nőnek is vannak vágyai, olykor szükségletei és ezt csak azért, mert szoknyát viselünk, nem kell szégyellnünk.

Giphy

Végül pedig az örök kedvenc: a gyerekkérdés. Bár még nem kerülget a frász, úgy gondolom, ez mindig aktuális vitatéma. Hogy a gyerekvállalástól lenne egy nő igazi nő? Kétlem. Gyönyörű dolog az anyaság, ezt nem tagadom. Ahogy azt sem, hogy van, akinek egyszerűen boldog az élete anélkül is, hogy kipipálná ezt a pontot. Nem kell örök szinglinek lenni, Carrie is beadta a derekát, de élhetünk teljes életet gyerkőc nélkül is.

Talán még nem tudom, miről szól az élet, és talán 10-20 év múlva én is máshogy látom majd a dolgokat, de talán néhányan már most is egyet értenek, vagy kicsit elgondolkodnak, ami jelenleg épp elégnek bizonyul.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés