Tarolt az Oppenheimer az idei Golden Globe-on

Több "első" is volt az idei díjátadón.

Tarolt az Oppenheimer az idei Golden Globe-on, míg a legtöbb jelölést kapó Barbie-film csak két kategóriában tudott nyerni.

A magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezett díjátadón a legjobb és filmért és rendezésért járó díjat is Christopher Nolan zsebelte be, de az Oppenheimer színészei, Cilian Murphy és Robert Downey Jr., valamint Ludwig Göransson zeneszerző is felállhattak a színpadra.

Az év forgatókönyve az Egy zuhanás anatómiájáé, ami bezsebelte az idegennyelvű filmek Arany Glóbuszát is, míg az animációs filmek közül Hayao Miyazaki A fiú és a szürke gém lett a nyertes. A HBO-n futó Utódlás a legjobb sorozat és a férfi és női főszereplői (Kieran Culkin, Sarah Snook), sőt a férfi mellékszereplői (Matthew Macfayden) díjakat is megkapták alakításaiért.

Az év minisorozatja a netflixes Balhé, ami két fontos színészi díjat is magáénak tudhat Steven Yeun és Ali Wong alakításának hála. A szintén netflixes Armageddon, Ricky Gervais műsora a legjobb stand-up a Népszava újságíróját, Csákvári Gézát is tagjai közt tudható zsűri szerint.

A Szegény párák a nemcsak a legjobb musical/vígjáték kategóriában, hanem a műfaj legjobb színésznőjének járó díjjal is büszkélkedhet Emma Stone miatt. Ebben a kategóriában az év legkiemelkedőbb férfi színésze a The Holdovers Paul Giamattija, a legjobb női mellékszereplő a vele játszó Da’Vine Joy Randolph. A főszereplőknek járó díjakat A mackó nyerte el, a lejobb női mellékszereplő A korona Elizabeth Debickije.

A filmek közül pedig a Megfojtott virágok Lily Gladstoneja a legjobb színésznő a díjban részesült, így ő az első amerikai őslakos, aki ezzel büszkélkedhet. A Barbie kapta legjobb eredeti dalnak járó díjat Billie Eilish és Finneas What was I made for? c. számáért, valamint az új, legnagyobb kasszasiker kategóriában is nyert.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!