Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanulj online bármit, bármikor!

Összeszedtünk pár oldalt, hogy a nyári szünetben se zökkenj ki az élethosszig tartó tanulásból
Hirdetés
Hirdetés

Attól, hogy itt a nyári szünet, még nem feltétlenül kell lemondanunk a tanulás öröméről. Szerencsére tele van az internet olyan oldalakkal, ahol bárki hozzáférhet a legjobb egyetemek tananyagaihoz, online kurzusokat végezhet, nyelvet tanulhat, vagy elmélyítheti a tudását olyan dolgokban amik érdeklik.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Összeszedtünk most néhány olyan oldalt, ahol felvételi, és a legtöbbnél tandíj nélkül képezheted magad, vagy szerezhetsz egy kis előnyt az évfolyamtársaiddal szemben.

Coursera és edX

Ezt a két oldalt a legnépszerűbb amerikai egyetemek üzemeltetik, és az ő oktatóik tartanak rajta online kurzusokat. Vannak kész anyagok, amiken a saját tempódban tudsz haladni, de beiratkozhatsz élő kurzusokra is, ahol az oktatóddal és a többi diákkal együtt dolgozva haladhatsz. A két oldalon összesen mára már több mint 20 millió diák tanul.

TED

A TED-konferenciák 1984-ben indultak, és azóta világhírű kutatók, professzorok, de színészek és egyéb hírességek is tartottak előadásokat különféle témákban. A TED mottója "Ideas worth spreading", azaz gondolatok, melyeket érdemes megosztani, nagyjából le is fedi, hogy miről szól ez az egész. A TED honlapján az összes eddigi előadás ingyenesen megtekinthető.

wikiHow

Az oldal, ami segít, hogyan csinálj bármit. Egy wikipedia-szerű adatbázis, ahol a legkülönbözőbb témákban vannak leírások, mit hogyan, gyakorlatilag egy használati utasítás az élethez.

OpenStax CNX

Jegyzetek, tankönyvek, segédanyagok ingyen.

Duolingo

A legnépszerűbb nyelvoktató oldal, ami mobilapplikáció formájában is elérhető. Magyarul egyelőre csak angolt lehet tanulni, de ha az angolod már elég jó, 18 különböző nyelvet választhatsz, és még további 9 van készülőben, köztük például a klingon is. Az egész oldal úgy van felépítve, mint egy játék, tapasztalati pontokat kell gyűjtögetni, szinteket lehet lépni, a szavakat pedig külön kijegyzeteli a program, amit utána bármikor kikérdeztethetsz vele.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés