Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szintetikus erdő lehet a megoldás a szén-dioxid-kibocsátásra

Végre szabadon mérgezhetjük a légkört?
-----

A képlet hála az égnek koránt sem ilyen egyszerű, így nem ad még egy eszközt az emberiség kezébe a féktelen mellveréshez, miszerint: ezt is megtehetem, jogomban áll!

Miről is beszél Jennifer Wilcox vegyészmérnök a TED előadásában?

 • A CO 2 kivonása a légkörből elég könnyűnek hangzik, de valójában nagyon bonyolult. Ami valóban könnyű, az a CO 2 -kibocsátás elkerülése lenne, de nem ezt tesszük. Kénytelenek vagyunk fordítva gondolkodni: CO 2 -t vonunk ki a légkörből.
 • Az emberi találékonyságnak hála a vegyi anyaggal történő CO 2 -kivonás technológiája mára rendelkezésre áll.
 • A módszer olyannyira csábító, hogy kockázatos is lehet, mert egyesek a klímaválság általános megoldásaként ragaszkodhatnak hozzá.
 • Amellett kardoskodom, hogy ne a negatív kibocsátással helyettesítsük a környezetszennyezés megállítását.
 • A szintetikus erdő talán soha nem lesz olyan szép, mint egy igazi, de nem csak az Amazonas megmentését teszi lehetővé, hanem mindazon emberekét is, akiket szeretünk és becsben tartunk, valamint jövendő nemzedékeinket és a modern civilizációnkat is.

 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tovább erre az oldalra