Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Joker, Harley Quinn, Killer Crock, hogy lehet ezt elb@szni?

Megnéztük az Öngyilkos Osztagot és le vagyunk sújtva. Legalább azt most megmondjuk, hogy miért tart itt a DC Filmes Univerzum.
Hirdetés
Hirdetés

Amikor kiderült, hogy a DC egy vagány rosszfiús filmet forgat, ujjongtam, amikor megnéztem az első trailert majd kiugrottam a bőrömből, most, hogy láttam a filmet, egy mozdulattal hajítanám ki az egész DC/Warner összefonódást.

Öngyilkos Osztag
imdb.com
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A filmre már sokan ráhúzták a vizes lepedőt, így én inkább arról írnék, hogy miért lett ennyire szar az Öngyilkos Osztag? Miért ennyire mellényúlás a DC Filmes Univerzum? És miért kezdenek a képregény rajongók lassan teljes érdektelenségbe fulladni a DC-filmek kapcsán? Hát sorolom.

Öngyilkos Osztag
imdb.com

A Marvel fogta magát és nyolc évvel ezelőtt nekilátott egy komoly filmes univerzum kiépítésének. Koncepcióval, nem kapkodva. Időt és energiát nem sajnált arra, hogy a közönséggel megismertesse a karaktereket, hiszen a főbb figurái mind egy külön mozifilmben mutathatta meg magát. De! Nagyon okosan arra is fordított időt, hogy a mellékszereplők akár több filmben is felbukkanva mutassanak magukból egyre többet és többet. Rétegeket adva ezzel nekik. Amikor aztán jött a Bosszúállók, már mindenki régi ismerős volt a nézőknek, és bár abban a filmben is alaphangon 9-10 karaktert kellett mozgatni, a film mégsem volt túlzsúfolt. Elég volt felvillantani sokukat ahhoz, hogy tudjuk, ki kicsoda, és mi is a háttere.

Öngyilkos Osztag
imdb.com

A DC ehhez képest ebben az építkezésben egy olyan karakterrel kezdett, akit mindenki ismer. Tök felesleges volt újra elmesélni Superman sztoriját, ráadásul a karakter is annyira üres, mint a vizes palack egy másnapos reggel után. Az pedig ismét a kissé gelleres koncepcióról mesél, hogy az Acélember már a második film címében Superman lett, és három évnyi pihentetés után vették csak fel a történet fonalát. Hahó! Nem lehetett volna addig egy Wonder Woman meg egy Batman filmet adni a népnek, hogy a Batman Superman ellen ne legyen ennyire túlzsúfolt és katyvasz? Sőt! Egy Batman és egy Wonder Woman film arra is jó lett volna, hogy az Öngyilkos Osztag karaktereit is felépítsék benne. Mert hogy ennek a filmnek is ez a legfőbb baja. TÚL-ZSÚ-FOLT.

Öngyilkos Osztag
imdb.com

Annyi karakter van, hogy kevés az idő mindet felvonultatni, mélységet adni nekik. Lehetőséget adni a karakterfejlődésnek. Rétegeket pakolni egymásra. Nem csak úgy turmix módjára összebaszni az alapanyagokat, aztán várni, hogy mi lesz a vége.

Öngyilkos Osztag
imdb.com

Hát ez a baj a DC/Warner filmekkel. Hogy nyolcévnyi előnyt akarnak vért izzadva behozni. Emlékezzünk csak kicsit vissza a Sötét lovag utolsó darabjára, a Sötét lovag: Felemelkedésre. Akkor arról azt mondták a rajongók, hogy a film legnagyobb baja az, hogy túlzsúfolt. Egy film, amiben négy új karakter volt. Bane, Blake, Macskanő és Miranda Tate. Hát az új generációs DC sztorikhoz képest itt szinte még a szél is fütyül az ürességben.

Öngyilkos Osztag
imdb.com

Szóval az Osztag nem tudja eldönteni mit is akar. Mert lehetett volna egy olyan idiótán jó fej film is, mint a Galaxis Őrzői. De nem lett. Mert ugyan klafa zenék itt is vannak, de olyan mennyiségben kapjuk ezeket is, hogy beleszédülsz. Karakterenként kb. három örökzöld. Akkor kezdhetsz is matekozni, hogy mennyi az annyi. Arról nem is beszélve, hogy úgy bánnak a zenékkel, mint kezdő diszkós a sulidiszkóban. Zene berobban, lehúz, majd új zene robban be, lekever, majd új zene, megint lehúz. És ezt így tolják az arcunkba az egész film alatt.

Öngyilkos Osztag
imdb.com

Végül pedig a legnagyobb hiány: Kevin Feige csak egy van. Ő az az atyaúristen a Marvel Filmes Részlegnél, aki már gyerekkorában folyamatosan falta a képregényeket és már akkor átlátta, hogy hogyan is vannak a kapcsolódási pontok, ki kivel, mikor, hogyan stb. Egyelőre úgy néz ki, hogy a Warnernek ebben van a legnagyobb hátránya. Nincsen nekik olyan szakemberük, aki ismerné, értené a DC Univerzumot. És bármennyire is hallani azt a kiszivárgott, bokrok alatt suttogott infókból, hogy Feige vasmarokkal tartja a gyeplőt a Marvelnél, és nincs olyan rendező, akit engedne, hogy a koncepciótól csak egy fél centire is eltérjen (részvétünk Edgart Wright), mégis megéri a kemény kéz. Nyolc év után a Marvel még mindig szárnyal a vásznakon, a DC-nél viszont már most sokan két kézzel kapaszkodnak a székükbe, az Osztag ugyanis idén már a második filmjük ami bizony csúfosan megbukott.

Ha pedig pontozni kéne, akkor az Öngyilkos Osztagra 4/10-et tudok adni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés