Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Segítség, felnőttem!

Anya? Apa? Hogy kerültem ide?!
-----

Talán mindenki várja, hogy függetlenedjen a szüleitől. Amikor eljön az ideje, vagy a továbbtanulás, vagy az önálló élet csábítása szakít el szinte mindenkit a kis családi fészektől, vagy legalábbis a megszokott környezettől. Persze eleinte elég jól hangzik, hogy saját lakásod lehet, csak te szabod meg, hogy mit csinálsz, gazdálkodhatsz a pénzedből, nem tartozol senkinek sem magyarázattal otthon, hogy miért 2-re értél haza a megbeszélt éjfél helyett. Viszont az önálló élet hamar kimutatja a foga fehérjét.

Ha saját lakásod van, azt rendben is kell tartanod, ha nem akarsz hatalmas retekben élni. Számomra ez az egyik legnagyobb feladat. Valami fekete mágia naponta sokszorozza a mosatlan edényt, a szennyest és az ismeretlen eredetű apró dolgokat a padlón, főleg, ha vendégek is vannak. Szörnyű dolog ezzel szembeszállni, mert amikor már azt hiszed, hogy minden kész, meglátsz egy mosatlan kakaós bögrét az ágyban, vagy egy hatalmas hajcsomót az egyik sarokban és könnyes szemmel takarózol ki annak reményében, hogy már tényleg vége lesz.

BT

Ha ezzel a is sikerül elbánni, kordul a pocak, gondolkozhatsz azon, hogy leszaladj a mekibe valami menüért, vagy maradjon margarinra pénz a hónap végén. Miután a kajadilemmán is átrágtad magad és a szokásosnál 5 kilóval többel nyomod az ágyat, élvezheted végre, hogy nincs semmi dolgod. Ez a nyugodt állapot nálam maximum 20 percig szokott tartani, utána bevillan, hogy ennél magányosabb még sosem voltam és hogy unatkozom is. Persze egy ilyen fárasztó nap után nem mindig van hangulata, vagy energiája az embernek elmenni a haverokkal inni, szóval kezdődhet a szenvedés, szar online játékok kipróbálása, sorozatok rekordidő alatti kivégzése, hülye cikkek olvasása (és írása), és a gondolkodás azon, hogy egyáltalán mi értelme van élni.

Odyssey

Konklúzió: sokkal könnyebb volt, amíg eltartottak.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!