Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ruhaköltemények a budiból

Közismert és többnyire igaz is a mondás: abból bizony nem lehet aranyat csinálni. Nos, ha abból nem is, de vécépapírból gyönyörűséges kollekciók készíthetők.
-----

Minden valamire való tervező tud esküvői ruhát készíteni selyemből, szaténból vagy más efféle nemes anyagból. Ahhoz azonban, hogy egy ünnepi alkalomra valaki toalettpapírból készítsen ruhakölteményeket, talán furcsának tetsző, ironikus gondolkodásra, magas szakmabeli tudásra, de mindenek előtt kreativitásra van szükség.

Az idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg azt az eseményt, amelynek középpontjában a vécépapír állt. Távolról sem azért, hogy kiderítsék végre, mit lehet kezdeni a gyakorlatban szinte használhatatlan kétrétegűvel. Nem is azért, hogy tisztelegjenek a háromrétegű utánozhatatlan praktikussága előtt. Még csak azért sem, hogy az álmok netovábbját,

a toalettpapírok Rolls Royce-át, a legendás négyrétegűt magasztalják.

A rendezvényen ugyanis menyasszonyi ruhák versenyeznek egymással. Közös bennük mindössze annyi volt, hogy egytől egyig WC-papírból készültek. Valahogy így:

Daily News

Az ötlet Laura Gawne és Susan Bain agyában fogant meg még 2004-ben. Az alapítók persze, nem véletlenül voltak épp ők. A két amerikai hölgy fejéből pattant ki korábban a Cheap Chic Weddings ötlete is, az oldalé, ami azzal vált hihetetlen sebességgel rendkívül népszerűvé, hogy a jegyben járóknak stílusos, elegáns, de mégis olcsó esküvői ruhatippeket adott.

Az első, 2004-es verseny akkora sikert aratott, hogy azóta évente megrendezik. A 10 ezer dolláros fődíjért versengő tervezők a ruhához mindössze tűt, cérnát, ragasztót, szalagokat és természetesen a már említett papíralapanyagot használhatják.

Daily News

Az így készült ruhákat kreativitás, eredetiség és szakmai tudás szerint bírálják el. A versenyzőkre persze lehet szavazni, és a közönség által kiválasztott legjobb tíz ruhakölteményt bemutatják egy rongyrázó New York-i ruhaszalonban.

Az idei küzdelmet Donna Pope Vincler nyerte, akinek a mestermű elkészítéséhez rengeteg ragasztóra, cérnára,

22 tekercs vécépapírra és cseppet sem elhanyagolható módon három hónap intenzív munkára volt szüksége. Íme, a nyertes:

Daily News
Daily News

Az eredmény önmagáért beszél. Baj legfeljebb azzal lehet, hogy ezek a műalkotások nem az örökkévalóságnak készülnek. Újrahasznosíthatóságukban azonban még így is kár volna kételkedni.

Még pár fotó a versenyről így a végére:

Daily News
Daily News
Daily News
Daily News

(via DailyNews )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra