Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pszichológiai trükkök, amit mindenkinek tudnia kell

Pár trükk, ami könnyebbé teszi az életed, és segíthet a stresszes helyzetekben.
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki megfigyelhette már, hogy hogyan képesek az emberek hatni másokra, illetve sokszor futottunk már bele olyan helyzetbe, amelyben esetleg akaratunk ellenére manipuláltak minket. Vagy csak ha sima vizsgahelyzetről is van szó, van pár trükk, amit mindenkinek ajánlatos elsajátítania, ha meg szeretné könnyíteni a mindennapokat:

Támogass minket, hogy megírhassuk Neked a valóságot!
Támogatom

1. Amikor egy társaság jól érzi magát, és a tagjai épp nevetnek valamin, akkor érdemes megfigyelni, hogy az emberek arra a személyre néznek, akihez a legközelebb érzik magukat . (Vagy éppen szeretnék közel érezni!)

Nyugat.hu

2. Rágózz, vagy egyél valamit olyan helyzetekben (pl. vizsga), amikor normál esetben nagyon ideges, vagy feszült lennél. Mivel a rágás egy olyan részét téveszti meg az agyadnak, ami azt hiszi, hogy nem lehetsz veszélyhelyzetben, hiszen eszel, rögtön nem is kezeli annak.

3. Ha valaki mérges rád, esetleg kiabál veled, maradj teljesen nyugodt, és ne emeld fel a hangodat . Lehet, hogy az adott helyzetben ez még idegesebbé teszi majd, de később sokkal jobban fogja bánni, hogy felemelte a hangját.

4. Ha valakinek felteszel egy fontos kérdést, és csak részleges választ ad, érdemes fenntartanod a szemkontaktust, és csöndben maradnod . Amint a másik fél látja, hogy nem reagálsz, folytatni fogja a magyarázkodást, mert látja rajtad, hogy az elsőre nem volt kielégítő.

Nyugat.hu

5. Az érzelmeid kinyilvánítása tökéletes módja annak, hogy úgy is érezd magad. Ha boldog akarsz lenni, vagy jobban akarod érezni magad egy szar nap után, mosolyogj olyan szélesen, ahogy csak tudsz!

Nyugat.hu

6. Sose fogalmazz úgy, hogy "Én úgy hiszem", vagy "Én abban a hitben vagyok", mert az bizonytalanságot sugároz magából. Mondd egyszerűen csak azt, hogy "Szerintem".

7. Állásinterjúk előtt próbálj úgy gondolni a leendő főnöködre, mint egy régi jó barátodra , és máris sokkal magabiztosabban fogsz ott ülni. (Persze nem érdemes a haverkodást már rögtön az elején túlzásba vinni.)

8. Ha úgy tűnik, mintha nagyon boldog és izgatott lennél, amikor találkozol valakivel, a legközelebbi alkalommal már ő is ugyanolyan izgatott lesz, hiszen ez a viselkedés ragadós. (A kutyák is folyamatosan ezt csinálják.)

Nyugat.hu

9. Az emberek hajlamosak beleegyezni egy szívességbe, ha előtte egy-kettő nagyobbat visszautasítottak.

10. A stressz fizikai hatásai hasonlóak az izgatottságéhoz (gyors légzés, szapora szívverés, stb.), így ha a stresszes szituációkat kihívásként tudod felfogni, akkor a feszültséged máris átalakul izgatottsággá.

11. A legtöbb ember nem tud különbséget tenni a okos, és magabiztos emberek viselkedése között. Hogyha úgy teszel, mintha biztos lennél a dolgodban, mások is jobban felnéznek majd rád.

12. Ha vevőszolgálaton dolgozol, tegyél egy tükröd magad mögé . A vevők kedvesebbek lesznek, hiszen senki nem szereti magát bunkóként látni.

Nyugat.hu

13. Ha megbeszélésen vagy, és úgy érzed, valakinek lenne hozzád egy-két nem túl kedves szava valami kapcsán, ülj rögtön az elején mellé. Ezáltal elveszti a helyzet a "falka mentalitását", mert amint közel kerülsz hozzá, úgy fogja érezni, hogy nem számíthat a többiekre, így lehet visszavesz kicsit a számonkérés gonoszságából is.

Nyugat.hu

14. Első randin vidd el a kiszemeltedet valami szokatlan, izgalmas helyre, ne csak a szokásos fagyi-séta párosra. Később veled fogják azonosítani az akkor érzett izgalom érzését.

15. Próbáld megjegyezni mások szemszínét, amikor először találkozol velük. Az emberek jobban fognak kedvelni az erősebb szemkontaktus miatt.

Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés