Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

1,5 millió pingvin bújt el az Antarktiszon

A felfedezés is azt bizonyítja, hogy milyen nagy hatása van a felmelegedésnek.
Hirdetés
Hirdetés
A tudósok nemrég számoltak be arról, hogy egy 1,5 milliós pingvin kolóniára bukkantak az Antarktiszon. Ez a kutatás is azt bizonyítja, hogy az állatok próbálnak menekülni a természetes élőhelyekre, oda ahol még nem érződik annyira a globális felmelegedés hatása, vagy ahol nem fenyegeti őket a túlhalászás.

Weddell-tenger keleti partjainál bukkantak rá a tudósok a pingvinekre. Különlegessége a helynek, hogy nagyon nehezen közelíthető meg, így ritkán járnak ott emberek. De akkor még is, hogy találtak rájuk? Műholdas képek és drónok segítségével.

1999 óta sok minden változott a magyar demokráciában, a Nyugat.hu maradt. Támogass, hogy ez továbbra is így lehessen!
Támogatom

Ezt követően, a kutatók összehasonlították a mostani és egy 1959-ben készült képet, ami alapján arra a megállapításra jutottak, hogy a pingvinek száma nem változott a keleti parton elmúlt évek alatt, ellentétben a nyugatival, ahol megfigyelhető az emberiség beavatkozása.

A nemrég felfedezett, eddig ismeretlen óriási pingvinkolónia az Antarktiszon
Rachael Herman/Stony Brook University/Louisiana State University

A kutatásban résztvevők szakértők szerint, ez az esett több dologra is felhívja a figyelmet: először is arra, hogy minél nagyobb természetes területet szükséges megóvni a globális környezeti és káros emberi beavatkozásoktól. Másrészt, hogy a Weddell-tenger védetté nyilvánítása nem csak a pingvinek miatt szükséges. Azáltal, hogy kiemelt figyelmet kap a terület, több állatfaj is megmenekülhet a kihalástól. Többek között a bálnák és a leopárdok is.

A sziget területe másfélszer akkora mint Németország, így érthető, ha a tudósok kiemelt ügyként kezelik a helyet a következő konferenciákon-írja a The Guardian .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés