Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pár nyelvtanulós alkalmazás, ha unod a könyveket

Ha a tanárokat nem is helyettesíthetik teljesen, ismételni és gyakorolgatni tökéletesek.
Hirdetés
Hirdetés

Az idegennyelvek ismerete egyre fontosabbnak tűnik, ráadásul már nem csak a munka világában követelik meg, hanem az egyetemi diploma is nyelvvizsgához van kötve. Arról nem is beszélve, hogy azért sosem hátrány, ha mondjuk egy külföldi nyaraláson nem csak mutogatva tudunk kommunikálni a helyiekkel, és legalább angolul vagy németül el tudjuk, mondani, hogy mit is szeretnénk.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Könnyen megeshet, hogy az embernek egyszerűen nincs ideje folyamatosan magántanárhoz járni, de ilyenkor sem kell megijedni. Egyáltalán nem lehetetlen egyedül, legalább alapszinten megtanulni egy idegennyelvet. Rengeteg segédanyag van az interneten ingyenesen elérhetően, és ma már tényleg nem is kell ehhez más, mint egy okostelefon.

Az egyik, talán legnépszerűbb alkalmazás, amelyet egyébként én magam is szívesen használok, a Duolingo . A játék teljesen ingyenes és iszonyatosan sok időt bele lehet ölni. Minden platformra letölthető. Szinte észrevétlenül tanítja meg az új szavakat és a nyelvtant is egész jól magyarázza. A játék szinteken vezet végig minket, minden szint példamondatokból áll, amiket nekünk kell megoldanunk, az alkalmazás pedig azonnal le is ellenőrzi és a jó válaszok alapján enged tovább minket.

Nyelvtanulás
http://www.dawnoftruth.com

Szintén egyszerű, de nagyszerű alkalmazás a Memrise . Míg az előbbiben inkább az egész mondatokon volt a hangsúly, ez az alkalmazás a szavak, illetve kifejezések megtanítására koncentrál. A tanítási elv itt az, hogy egy-egy kifejezés többször is előjön, így könnyebben memorizálható. Attól nem kell félni, hogy mindig ugyanúgy jön vissza a kérdés, ugyanis rengeteg módon visszaköszönhetnek azonos szavak, hogy a végén már tényleg megjegyezzük.

Most pedig következzen egy kicsit komolyabb app, a Busuu . Ahogy megnyitja az ember, rögtön látszik, hogy azért ezzel volt munka, viszont cserébe sok funkció fizetős rajta. Ez az összeg annyira nem vészes, tekintve, hogy mi mindent kínál. Egy hónapra 10 eurót kérnek, de ha hosszabb időre fizetünk előre, valamivel olcsóbban jön ki havi összegekre lebontva. Az alkalmazás egyébként ingyenesen is használható és a nyelvtanuláshoz ténylegesen hasznos, sőt elengedhetetlen lehetőségeket is kínál. Az egyre nehezedő és tematizált leckék mellett ugyanis ez nem csupán egy nyelvtant és szavakat belénk erőszakoló játék, hanem inkább, mint egy nagy, több millió ember által használt közösségi háló, ahol hasonló érdeklődési körű, mindenféle nemzetiségű emberekkel beszélgethetünk. Mivel mindenki a nyelvtanulás és a barátkozás miatt használja, nagyon könnyű kedves és segítőkész beszélgetőpartnereket találni.

Akit csak az angol nyelv érdekel, annak egy magyar fejlesztésű játékot szeretnénk ajánlani. A Xeropan egy ingyenesen letölthető alkalmazás, ami ugyan kínál játékon belüli vásárlásokat, de az ingyenes verzió is bőven elég. Az benne a csodálatos, hogy tényleg játszva tanítja a nyelvet és nagyon könnyen beszippantja az embert, hiszen ahogyan haladunk előre a történetben, úgy tanuljuk meg egyre jobban a nyelvet. A weboldalukat idézve

az emberiség jövőjének kulcsa a Te angoltudásod!

Ezt a tudást pedig a több, mint 800 lecke alatt bőven fel lehet építeni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés