Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Panelbe zárva - 14. nap

Az online oktatás harcosává váltam
-----

Március 31.

Már beindult az online oktatás, de talán mindenki emlékszik saját tanulmányaiból olyan gócpontokra, amiket igen nehéz megoldani személyes segítség nélkül. Például informatika órán az istennek se akar sikerülni, amit meg kéne csinálni a gépen. Vagy nekünk kéne folytatni a hangos olvasást, de azt se tudjuk, melyik oldalon található a szóban forgó szöveg.

Nebulóként az iskolapadból nézve is problémás volt felfogni, mi a franc történik, mit kéne csinálni. Most nincs ott a tanár mellettünk, nem fogja a kezünket, nem látja, pontosan mit bénázunk, nehezebben tud segíteni is. Eggyel felnőttebbnek kell lennünk, eggyel hatékonyabban kell felfognunk az információkat.

Az ilyen lyukak betömésében segítek most a családnak. Édesanyámnak jól jönne egy program, amivel fel tudja venni a számítógépe képernyőjét és saját kommentárját, hogy meg tudja mutatni a diákjainak, mit, hol, hogyan. Már ott tartunk, hogy hamarosan ő maga készítheti el a tantervbe illő oktatóvideóit.

Öcsém, aki zenei pályán tanul, azzal fordult hozzám, nincs-e egy jó mikrofonom, mert azzal, ami van neki, nem boldogulnak. Egyszerűen nem készít olyan jó minőségű felvételt, ami alapján a tanár megítélhetné előadását. Kivehetetlenek a részletek, így kritikát sem tud megfogalmazni számára az oktató.

Szerencse, hogy Gábor filmesnek tanult, így akad itthon a célnak megfelelő mikrofon, amit oda adhatunk az öcsémnek. Ahogy a bölcs Oravecz Nóra is írja: "Az igazi ajándék a masni alatt csakis az odafigyelés lehet, az ölelés , a törődés, az, ami erőt ad."

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Panelbe zárva – 11. nap

Jobban féltettük a másikat, minthogy felrúgjuk A Szabályokat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra