Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óvatosan keress rá betegségekre!

Egy minimális hipochondria mindannyiunkban fellelhető. Akkor baj ez, ha az internet segítségével kezdünk öndiagnózis felállításába.
Hirdetés
Hirdetés

Mindig mondom, veszélyes dolog valamit beírni a Google-ba. Kicsit csikar a hasad, becsenget párszor a füled, vagy szúr az agyad. Ezek persze lehetnek valami komoly betegség előjelei, de valószínűbb, hogy el kéne menned mosdóba, ki kéne pucolnod a füled, vagy kevesebbet kéne gondolkodnod.

Szörnyű, ahogy fokozatos rettegésbe internetezzük magunkat

1999 óta sok minden változott a magyar demokráciában, a Nyugat.hu maradt. Támogass, hogy ez továbbra is így lehessen!
Támogatom

Először csak a tüneteket írod be, majd elkezdesz speciálisan a kidobott betegségekre rákeresni. Itt újabb tünetekre találsz rá, amiket azonnal észreveszel saját magadon és már kezdődik is a pánik. A célzottan betegségekre keresésnél kapsz kb. 15 000 találatot, amiket úgy értelmezel, hogy akkor most vége a világnak.

egeszsegtukor.hu

Nem mondom, hogy ez minden esetben hasztalan. Van olyan ismerősöm, aki jól figyelt meg, jól hasznosította a tudást, ezáltal életet mentett. De az esetek többsége nem ilyen. Gondoljunk bele: Azok, akik amúgy is kényszeredetten vizsgálják a saját testüket, betegségek után kutatva, találhatnak-e jobb önigazolást a netes keresők által kidobott cikkeknél?

Vannak persze kifejezetten jó oldalak, ahol profi, hozzáértő emberek segítenek, hogy észrevedd, amit amúgy nem vennél. De ezek is inkább csak afféle útmutatók, hiszen egy tünet számtalan betegséghez tartozhat. Ezeken az oldalakon akkor érdemes bóklászni, ha tudjuk magunkról, hogy megfelelően hasznosítjuk az ott felhalmozott tudásanyagot. Sajnos az internet egyik komoly hátulütője, hogy nem szűri ki a valóban hasznosítható tartalmak közül, a téves, alaptalan, ostoba tanácsokat. Mi pedig, akik nem vagyunk szakemberek, arra ugrunk, amire éppen ugrani vágyunk.

Hipochondria

Sőt, hajlamosak vagyunk fejben összeollózni több cikket és így felállítani a saját diagnózisunkat, ami aztán végképp értelmetlen pánikhoz vezethet.

Ha ezek után mész orvoshoz még nincs nagy baj

Akkor ő elmondja, hogy mi az igazság, felír valamit, vagy nem ír fel semmit és vége a bulinak. Az igazi katasztrófa, ha a képzelt betegségünket nekiállunk egyedül kezelni. Öngyógyításba kezdünk, ami járhat fényevéssel, vagy Grabovoj-féle számsorok kézfejre írásával. Ő az, aki minden létező problémára felállított egy számsort, ami gyakorlatilag "gyógyítja" azt, a számok rezgésére koncentrálva, a szervezet visszaáll egészséges állapotába. Nem feltétlenül kell a kezedre írni, lehet ez bárhol, aludhatsz rajta, lehet egy papíron a zsebedben, satöbbi.

A lényeg, hogy ha koncentrálsz rá, illetve a problémára, akkor a számsor majd segít. Biztos így van. Én speciel nem hiszek ezekben, jobb szeretem a vitaminokat, de, ha tutira akarsz menni, akkor irkálj számokat ÉS menj el orvoshoz. De, ha el akarsz kerülni egy lesújtó pillantást, ne mond el neki, hogy mik azok a számok a kezeden...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés