Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Művér, kötszerek, levágott ujjak - ilyen volt az idei OEV

Idén 13. alkalommal rendezték meg az Országos Elsősegély-ismereti Versenyt Csillebércen, ahol két napra mi is úttörőknek érezhettük magunkat.
Hirdetés
Hirdetés

Ó, gyönyörű Csillebérc, ahol szüleink még kisdobosként táboroztak, és rengeteg szép emlékük van onnan. Nekünk ha két szóban kéne jellemeznünk, csak annyit mondanánk: szocreál betontömbök.

"Szocreál betontömb"
nyugat.hu
Játék: keresd anyut-aput!
nyugat.hu

Úttörő hangulat adott, indulhatott - nekünk már negyedszerre - a verseny. Az Országos Elsősegély-ismereti Verseny (röviden OEV) három internetes fordulóból áll. Minden feladatsor megoldásainak beküldésére kb. két hét áll rendelkezésünkre, ennek az a lényege, hogy különböző témákba - például balesetvédelem, elsősegélynyújtás alapjai, anatómia - minél jobban beleássuk magunkat, és sokat tanulhassunk belőle. Az írásbelik után a legjobb 18 csapat kerül a döntőbe, idén már 4 különböző kategóriában: 5-6. osztály (nekik korábban van a döntő), 7-8. osztály, 9-12. osztály és egészségügyi szakközépiskolák.

Drogos, alkoholos helyszín (OEV 2015)
iskolaiversenyek.hu

A gyakorlati döntő két napos, hogy azoknak, akik messzebbről érkeznek ne kelljen hulla fáradtan belekezdeni a versenyzésbe, plusz pár éve már a mentőtiszthallgatók és a társszervek versenyével hangolják össze az OEV-et.

A katasztrófavédők is versenyeznek
iskolaiversenyek.hu

Személy szerint nekem az idei döntő tetszett a legjobban, hála a szervezésnek. Első nap a szokásos ismerkedési feladatok sokkal kreatívabbra sikerültek, a mentési bemutatót a korábbi évektől eltérően nem az eredményhirdetés elé, hanem még péntekre rakták be, és a kaja még a szokottnál is finomabb volt.

Mentésbemutató (OEV 2015)
iskolaiversenyek.hu

A döntőre szombaton került sor, ahol egy 18 állomásból álló pályán kellett végigmennünk, ebből 14 gyakorlati kárhely és 4 pihenőpont volt. A pihenőpontokon jobban megismerkedhettünk az esetkocsik, a gyermekmentő és a tűzoltóautó felszerelésével, és idén először kamera előtt el kellett mondanunk véleményünket a versenyről. A kárhelyeken hétköznapi szituációkat jelenítették meg, láttunk el hajléktalanokat a nagy hidegben, motorosbaleset sérültjeit, vagy éppen egy rosszul elsült kémiakísérlet áldozatait. Ilyenkor rengeteg imitátor dolgozik, és a sminkesek igyekeznek minél élethűbbé tenni a sérüléseket.

A sminkesek és az imitátorok igencsak kitesznek magukért! (OEV 2015)
iskolaiversenyek.hu

Idén barátnőmnek egy álma vált valóra: miután készíthettünk egy közös csoportképet Győrfi Pállal, megkérdezte, hogy "csapathatnak-e egy szelfit", mert hogy ő már 5 éve erről álmodozik, amire az OMSZ kommunikációs igazgatója csak annyit mondott: "Persze, toljuk!" Az ilyen pillanatok egyébként nem ritkák ezen a versenyen.:D

Amikor egy álom válik valóra :D
fodorlili

Összességében, fantasztikus volt a hangulat, mi nagyon jól éreztük magunkat, és kívánjuk a szervezőknek, hogy jövőre is hasonlóan jó versenyt sikerüljön összehozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés