Non-stop borszökőkút nyílt Olaszországban

Ingyen szürcsölhetjük a finom nedűt, ráadásul a nap 24 órájában, a hét minden napján.

Néhány napja nyitotta meg kapuit az olaszok non-stop borszökőkútja, ahol minden szomjazó megtöltheti flaskáját. A kezdeményezést egy helyi borászatnak, a Dora Sarchese-nek és egy önkéntes szervezetnek köszönhetjük. Újabb bakancslistás hely következik.

Saveur

Olaszország nem szűkölködik szökőkutakban, mégis az az érzésünk, hogy ez a mostani nagyobb népszerűségnek fog örvendeni, mint az uncsi, vízzel működők. Az ötlet alapjául a Cammino di San Tommaso zarándokútvonal szolgált, illetve az, hogy az útonállókat még véletlenül se hagyják szomjazni.

A borászat nyilván tudja, miről beszél és azt is, hogy hogy szerezzen magának újabb vevőket. Az útvonalon ugyanis több ezer olasz zarándok fordul meg évente, a külföldiekről már nem is beszélve. A fontana del vino a nap 24 órájában és a hét minden napján ontja magából a finom, termelői vörösbort. A tulajdonosok egy dolgot azonban rögtön leszögeztek: ez a hely nem a részegek és a hangoskodók zarándokhelye lesz.

A borszökőkút jelensége egyébként nem újdonság. Az inspiráció valószínűleg a spanyol Camino de Santiago (Szent Jakab-út) és az ott található, hasonló csodakút volt. Az olaszok azért kicsit közelebb vannak, így meg is van a következő nyaralási úti cél, vagy bakancslistás hely - kinek mi, a lényeg, hogy bor és szökőkút legyen benne.

Via Saveur

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!