Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs több Netflix-film

Többé nem indulhatnak a Netflix által gyártott és forgalmazott filmek a Cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában.
Hirdetés
Hirdetés
„A Netflix emberei szeretik a vörös szőnyeget és szeretnének jelen lenni a filmjeikkel, de meg kell érteniük, hogy ez a két üzleti modell összeegyeztethetetle” - Thierry Fremaux, a Cannes-i Filmfesztivál igazgatója.

Aki azonban továbbra is a mesés környezetben szeretné bemutatni a filmjét megteheti, de csak versenyen kívül. Ha pedig Az Arany Pálma feltétele pedig egy mozipremier.

Beszállsz, hogy duplázhassunk? Még 20 évet a független tájékoztatásnak!
Támogatom

A tilalom egyik oka a tavalyi botrány, ahol a streaming szolgáltató két filmje is versenyezhetett. Hogy elkerüljék az esetleges újabb botrányt, a fesztivál rendezői úgy döntöttek, hogy kitiltják a Netflix alkotásait a versenyprogramból.

Fremaux azt is hozzáfűzte , hogy a Netflix filmjei nem is mozi-, és nem is tévéfilmek, hanem "hibridek". És bár a "sorozatok aranykorát" éljük, még mindig "a mozi győzedelmeskedik" mindenhol.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés