Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napelemes bicikliutakat építenek Lengyelországban

Az ötlet nem teljesen új. Hasonló kivitelezéssel használják Hollandiában és Angliában is.
Hirdetés
Hirdetés

Nem is olyan régen, szeptember második felében volt az Európai mobilitási hét és annak keretei közt, az autómentes nap. Mindenkit arra biztattak, hogy sétáljon többet, menjen gyalogosan, vagy kerékpárral a munkahelyére, vagy bárhova, ahova aznap mennie kell. Mindezt a környezettudatosság növelése érdekében hirdették meg.

Felköszöntenéd a 20 éves Nyugat.hu-t? Iratkozz fel a havi, rendszeres támogatóink közé!
Támogatom

A gépjárművek által kibocsátott káros anyagok nagy mértékben hozzájárulnak a levegőszennyezés és az üvegházhatás kialakulásához. Ezért lenne fontos, hogy egy kicsit környezettudatosabban éljünk, és néha az amúgy is egészségesebb alternatívákat válasszuk, amikor megyünk valahova.

Napelemes bicikliút
www.boredpanda.com

Minden államnak alapvető érdeke, hogy csökkentse a környezet szennyezését, de vannak akik többet tesznek érte puszta felhívásnál. Tavaly Hollandiában már bemutattak egy éjszaka világító bicikliutat, amit többek között LED-technológiával világítanak ki. Érdekesség még az is, hogy az első ilyen út pont Észak-Brabant tartományában készült el, ahol a híres impresszionista Vincent Van Gogh is született, és a kivilágított kerékpárút kísértetiesen hasonlít a csillagos éj című festményéhez.

Napelemes bicikliút
www.boredpanda.com

Idén Lengyelország is beszállt a dologba, oly módon, hogy majdnem megegyező kivitelezéssel belekezdett hasonló járdák és bicikliutak kiépítésébe.

A lengyel változat azonban teljességében napenergiával működik, azaz feltöltéséhez csak egy kis napsütés szükséges. Egy töltéssel több mint tíz órán keresztül tud világítani.

Ugyan egyelőre még csak tesztelési fázisban van, nagyon reméljük, hogy más országokban is megjelenhet, ugyanis nagyon jó ötlet és mi is szívesen bicikliznénk esténként hasonlóan kivilágított utakon.

Napelemes bicikliút
www.boredpanda.com
Napelemes bicikliút
www.boredpanda.com
Napelemes bicikliút
www.boredpanda.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés