Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit árul el rólad a kézírásod?

Neurotikus, érzelmes, vagy inkább nemtörődöm vagy az írásképed alapján?
Hirdetés
Hirdetés

Bámultál már valaha meredten az előtted heverő, macskakaparással teli papírlapra, s gondolkodtál el azon, hogy vajon mindez a krikszkraksz mit jelent rád nézve? Ha igen, akkor talán egy szakértő véleménye is érdekelhet – még ha nem is feltétlenül pozitív dolgokat árul el a személyiségedről.

Bustle
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Szóval ha érdekel, milyen személyiségjegyekről árulkodik egy-egy betűd, nem vagy egyedül. Orvosok és pszichológusok hada kutatja és elemzi az íráskép és a személyiség kapcsolatát. Sherri LaRoux, írásszakértő szerint a kézírás olyan, mint egy pillanatkép az aktuális állapotunkról. Nincs két egyforma ujjlenyomat és valahogy így van ez a szavak megformálásával is.

Éppen ezért olyan érdekes és olykor vicces dolog a kézírásunkat elemezni. Olyan apróságokat árulhat el rólunk, amit talán érzünk, de sosem mondanánk ki. Ez egy remek alkalom, hogy teszteljük magunkat, ugyanis nem a szem a lélek egyetlen (vagyis kettő) tükre, a kézírásunk legalábbis ennyit elárul rólunk – mondja Dr. Darius Russin, belgyógyász.

Persze nem az írásképünk alapján fogjuk rendmániával diagnosztizálni magunkat, de talán még segíthet is saját személyiségünk megfejtésében. Lássuk, mit mondanak a betűk:

A klasszikus felfelé ívelés

Bustle

Azt már rengetegszer hallottuk, hogy a felfelé ívelő írás pozitív, míg a lefelé kunkorodó sorok negatív életszemléletet takar(hat)nak. Russin gondolkodása is hasonló, ám ő azt mondja, a felfelé ívelő szöveg ambíciókat és magabiztosságot jelent, ez azonban akár arroganciába is átcsaphat.

Aprócska betűk

A mikroszkopikus betűkkel való írás szintén több lehetőséget rejt magában. Prezentálhatja írója koncentrációs képességeit, vagy akár azt, hogy mennyire ügyel a részletekre. Mindemellett azonban gyakran a befelé forduló emberek védjegye is a szinte már olvashatatlanul miniatűr írás.

Nyitva hagyott formák

Vess egy pillantást az "e", "g", vagy éppen az "a" betűidre. Bezárod a kört, vagy te is felemeled a tollat, mielőtt tökéletesen összeérnének a vonalak? Russin szerint azok, akik ilyen értelemben félmunkát végeznek, azok gyakran az életben is így tesznek. Okozhatja ezt lazaság, hanyagság, de akár depresszió is.

Szorosan egymás mellett

Bustle

Zsúfolt lap, szinte egymásba folyó szavak, kivehetetlen mondatok? Ezek mind valamiféle mentális zavarra utalhatnak, legalább Russin ezt állítja.

Ezek az emberek jó eséllyel neurotikusak. Ha hasonló írásképpel rendelkezel, vagy ismerős az érzés, érdemes valahogy letesztelned magad.

Pont helyett szívecske vagy karika

Amerikai filmekben gyakran láthatjuk, ahogy a tinilányok - természetesen rózsaszín tollal - szívecskés "i" és "j" betűkkel írják tele féltett naplójukat. Nos, ez létező jelenség, a szívet pedig ez esetben helyettesítheti egy szimpla kör is. A lényeg ugyanaz: vagy csak figyelemre vágyunk, vagy egy olyan szokást alakítottunk ki, amit egyre nehezebben törünk meg. Utóbbi esetben érdemes elgondolkodni, nem vagyunk-e cseppet kényszeresek.

Hurkok és kerek formák

Bustle

Végre egy kis pozitív energia. Ha te is hatalmas hurkokat húzol a "g" aljára és olyan kerekek a betűid, mint egy jól megtermett görögdinnye, akkor minden eséllyel emocionális és intuitív személyiség vagy. Mindig az érzelmek állnak a középpontban, odafigyelsz másokra és legalább ennyi figyelmet szentelsz az írásodra is.

Tüchtig, akár a Times New Roman

Csak jegyzetelsz, vagy bevásárlólistát írsz, mégis az olyan, mintha a legszebb naplódba írnál gyöngybetűkkel? Ez bizony precizitás a javából. Precizitás, ami sajnos gyakran utalhat aggodalmaskodó, túlságosan is körültekintő és megfelelni vágyó személyiségre.

T úlságosan nagy kezdőbetűk

Bustle

Ha a kezdőbetűid elfoglalják a fél sort, az valóban karakteres. Sokan az aláírásukban is így tesznek, mert ezt látják a nagyoktól. A sztárok autogramjából, vagy a vezérigazgatók szignójából gyakran csak egy jól felismerhető kezdőbetű az, amit látunk. Éppen ezért, figyelemfelkeltés és nagyra törő vágyak által vezérelve, sokan eltanulják ezt az aprócskának nem mondható allűrt.

Hazugság az O-ban

Míg a felül nyitva hagyott betűk egyszerűen hanyagságra utalnak, addig az alul be nem zártak nem őszinte embert takarnak. Russin szerint, aki az "o" alját nyitva hagyja, az sok esetben tisztességtelen és hazug ember, ezt pedig érdemes komolyan venni.

Via Bustle

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés