Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pár dolog, ami majd igazán hiányozni fog a gimiből

Nem hiába van ez a négy év, sokat szenvedünk az érettségiig, de mégis van, ami nagyon fog hiányozni.
-----

14-15 évesen az ember teljesen új helyre kerül, megint legkisebbként, épp amikor már kezdené megszokni, hogy háhá nem hiába volt ez a 8 év, most mi vagyunk a királyok, minket ismer mindenki a legjobban, a büfés néni már távolról integet, stb.

Vannak persze hátrányai is az új közegnek, főleg akkor, ha nem igazán barátkozol könnyen. Nekem óriási szerencsém volt, hiszen ezzel sosem volt gond, mégis azt mondom, hogy két év kellett hozzá, hogy megtaláljam a helyem és a nekem való társaságot. Eleinte persze hagyod magad sodródni az árral, örülsz, hogy a megfelelő termet megtalálod becsöngő után 2 perccel, nem igazán van bátorságod beszélgetni a nagyobbakkal. Mégis amikor az első bulikban megtalálod a hangod és odamerészkedsz másokhoz, rájössz, hogy nem is olyan ijesztőek, mint gondoltad eddig.

Közösségi élet

Nyilván gimifüggő, de én nem bántam meg a választásom, hiszen már amikor megkaptam a levelet, tudtam, hogy jó helyre kerülök. Kezdődött minden a gólyatáborral, ami 4 évre előre meghozta a kedvem minden közösségi munkához és a mai napig ki is veszem a részem a szervezéséből. Elmentem evezőstáborba, sulis kosármeccsekre, koncertekre és nem bántam meg, mert ezáltal újabb és újabb embereket tudtam megismerni. Bennem van a félelem, hogy mi van, ha olyan helyre kerülök, ahol sokkal nehezebb lesz barátokat találni, nem leszek szimpatikus senkinek és több évig egyedül járhatok majd be előadásokra. Aztán rájöttem, hogy ez nagy valószínűséggel nem így lesz, mert ott is ugyanúgy meglesznek rá az alkalmak és igenis lesznek olyan kaliberű emberek, mint én.

Utolsó év

Most, hogy végzős vagyok, kezd leesni, hogy bár mindenki az egyetem, illetve szakválasztás miatt kesereg, érdemes lenne kiélni a megmaradt pár hónapot. A gimnázium sok mindent jelenthet, szar jegyektől, pár hetes-hónapos kapcsolatokon át a pénteki bulikban való szétesésig (már aki), de én most kezdem azt érezni, hogy talán utoljára noszogatnak és próbálnak elindítani a jobb úton, amikor felvesznek egyetemre, nem lesz már meg a megszokott tanár-diák kapcsolat, nem lesznek ott az osztálytársak, akik a négy év során vagy nagyon megszerettették magukat veled, vagy adtak rá jó pár indokot, hogy ez ne így legyen.

Úgyhogy javasolnám mindenkinek, aki az én cipőmben jár és még a gimi padjait koptatja, hogy bizony nézzen jól körül és élvezze ki a megmaradt hónapokat, mert lesz pár dolog, ami ezek után megváltozik, jó is rossz is.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!