Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mellőzi a logikát ez a kresz-szabály

Hát ez aztán logice de furfang gyerekek! Olyan hoztam is meg nem is… Most fejeztem be a kresz tanfolyamot és az oktatónk örvendeztetett meg ezzel a gyöngyszemmel!
Hirdetés
Hirdetés

Elsősegély doboz a kocsiban

Ha tippelned kéne, mit mondanál, kötelező, vagy nem? Én egyből rávágtam, hogy persze és nem is tévedtem olyan hatalmasat, mert a szabály csak nemrég változott meg. Addig kötelező volt, de most lényegében a következő csoda van érvényben:

Nem kötelező az elsősegély doboz a gépjárműben, de baleset esetén kötelező biztosítani azt.

Érted. Nem kell nálad lennie, de oda kell adnod, amikor szükség van rá. Ennek mi értelme? Oké, a rendőr nem büntethet meg, ha éppen otthon felejtetted, bár nem értem minek kivenni az autóból. Komolyan láttam én már mini autót, de azért olyat még nem, amibe ne férne be egy adag kötszer ragtapasz, menőbbeknél némi morfium.

Ebben az esetben a rendőr nem az elsősegély doboz hiánya miatt büntet meg, hanem azért, mert Mindenkinek jogszabályi kötelezettsége segítséget nyújtani . Persze részletkérdés, hogy megbüntetnek-e vagy sem, itt inkább arról van szó, hogy ki az Istenben merül fel, hogy nem segít ilyen esetben a másikon?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés