Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Melkisédek és Polikárp bemegy a kocsmába

Izgalmas, kreatív nevek a 21. század modern gyermekeinek!
Hirdetés
Hirdetés

Mostanában nagyon felpörgött a téma az interneten, hogy milyen furcsábbnál furcsább nevekkel bombázzák a kreatív szülők a Magyar Tudományos Akadémiát, amelynek egy ötfős bizottsága dönt arról, hogy ezek közül mi kerülhet anyakönyvbe és mi nem.

Felköszöntenéd a 20 éves Nyugat.hu-t? Iratkozz fel a havi, rendszeres támogatóink közé!
Támogatom

A Jukundusz, Hannibál, Kos, Vulkán, Romi és Skolasztika még belefér, de például a Cukorka, Havadisa, vagy Balaton már nem.

Kicsit engem is elkapott a névadási reformhangulat, úgyhogy itt van pár ötlet leendő szülőknek, ha tetszik valamelyik, nyugodtan kérelmezzék az utónévszótárba való felvételét.

Anarchoszindikalista

Monty Python rajongó apukák kedvence lehet, akik szerint egy vízben hancúrozó és karddal hadonászó menyecske nem dönthet az államforma felől, de attól még jól csengő, mégis kifejező neve lehet neki. Persze csak ha ezt a kéthetente összeülő különbizottság ratifikálja.

Aszasszin

Baljós, izgalmas, titokzatos. A középkorban az aszasszinok elképeztő tudásukkal, műveltségük és kitartásuk segítségével formálták saját kedvük szerint a közel-kelet politikai térképét. A kis Aszi már az óvodában is több nyelven beszél, és elképesztően ügyesen eszik késsel.

Fiam / Lányom

Könnyen megjegyezhető név a sokadik gyereknek. Alkoholproblémákkal, esetleg kognitív zavarokkal küzdő szülőknek is ideális

Girosz

A görög eredetű nevek egyre népszerűbbek a szülők körében, az MTA listáján szerepel már a Szolón, Periklész, Spartakusz, vagy akár a Zeusz is, ezzel párhuzamosan pedig az ételnevek is feljövőben vannak, gondoljunk csak az Eperkére, Szamócára, vagy az Almára. A két divathullám konvergenciája a Girosz névben teljesedhet ki, ami egyszerre tradicionális, mégis vitathatatlanul 21. századi, urbánus is egyben.

Hajdúszoboszló

A külföldi hírességek körében nagy hagyománya van a településnevek ilyesfajta használatának. Miért ne állíthatnánk örök emléket annak a kellemes hosszú hétvégének, amikor pár pohár bor után az asszony termálvízben hullámosra ázott bőrének látványa beindította azt a hormonfolyamatot, aminek eredményeképp a kis Hajdúszobi megfogant?

Kábszi

Ha már előre tudjuk, hogy tinikorában meg fognak őrülni a kislányunktól a fiúk, nyugodtan jelezzük ezt a nevében is. Izgalmas, veszélyes, toxikus. A fiúk csak erre vágynak.

Tetrisz

Modern, mégis retro. A 80-as évek esztétikájának amúgy is hatalmas divatja van éppen, synthwave-bulikon ezzel a névvel már egy bemutatkozással be lehet csajozni.

Uram

Miután a Főni fennakadt az MTA rostáján, ideje valami komolyabbal próbálkozni. Kormányközeli VIP-szektorokban nagyban megkönnyíti az üdvözlést, ami egyenes út a vaskos pályázati pénzek felé. Praktikum és elegancia hatásos ötvözete.

Vaporion

Hideg, kimért, céltudatos. Otthon érzi magát a vízben. Eevee-ből Víz Kő segítségével fejlődik ki.

A lehetőségek száma határtalan, nincs is már más hátra, mint kiválasztani egy számunkra megfelelő, jól csengő nevet, és csinálni hozzá egy megfelelő gyereket. A már elérhető nevekről egyébként itt tájékozódhatsz .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés