Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtalálták az ellenszert a tanórák alatti unalomra

Mi örültünk volna hasonló megoldásoknak, főleg ha a mindennapi testnevelést is felváltotta volna.
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor annyira unalmas egy-egy tanóra, hogy legszívesebben felugrana és inkább körbefutná az iskolát százszor, minthogy végig kelljen hallgatnia az anyagot.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Már sokszor kimutatták, hogy a kora délelőtti tanórák azért nem túl eredményesek, mert a diákok még csak ébredeznek, a 7-8. óra pedig azért nem, mert már mindenki elfáradt, vagy az életét is elunta.

DeskCycle
www.boredpanda.com

Az iskolai unalom millióféleképpen jelentkezhet, és erről a legtöbb tanár a végtelenségig tudna mesélni. Padon dobolás, az előttünk ülő székének rugdosása, az íróeszközök rágcsálása, vagy akár szerencsétlen radír ceruzával történő szurkálása.

Az Egyesült Államokban egy tanárnő okos húzással állt elő, hogy mindezen pótcselekvésekre megoldást találjon. Fogta magát, beszerzett egy osztályteremnyi mini bike-ot (kicsi szobabicikli), és minden pad alá tett egyet, hogy a diákok inkább azt tekerjék, minthogy mással üssék el az időt.

Az ötlet annyira sikeres volt, hogy már egész iskolákat akarnak felszerelni hasonló eszközökkel, ugyanis a tanulók sokkal jobban odafigyelnek, miközben a felesleges energiát is levezethetik.

Szobabicikli az iskolában
http://www.boredpanda.com/kids-cycling-school-desks-focus-concentration/
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés